Sommerferie anno 1983. Del 2.

Min sidste feriedag. På mandag skal jeg på arbejde igen efter 4 fantastiske uger. Dette bliver sidste 80’er ferie indlæg for denne gang, men har heldigvis masser noter til flere indlæg på et senere tidspunkt. Det har virkelig være sjovt at skrive disse ferie indlæg; oplevelser jeg helt havde glemt har jeg genoplevet og min lyst til selv at putte familien i bilen og køre sydpå en dag er kun blevet større. Jeg vil så gerne vise dem og selv igen opleve bl.a. Alsace, som jeg husker som noget af det smukkeste. Måske jeg skal logge min far og familie med, så han kunne være medguide ? Nu må vi se. Her kommer ihvertfald 2. del af sommerferien 1983.

Så nåede vi til mandag i 3. uge af ferien, hvilket var ensbetydende med at vi måtte vende næsen nordpå igen. Vi sagde på gensyn, det var en meget god plads og så goodbye til Coté – d’or. Vi ankom gennem Chablis til campingpladsen i Tonnerre ved 14-tiden, det var igen 38 grader. Vi stillede hurtigt op og kørte så tilbage til Chablis, hvor vi kørte lidt rundt i de snævre gader. Fik et par kir på det lille torvs restaurant. Derefter besøgte vi Bacheroy-Josselin og deres nye eksport manager viste os rundt i de nye kældre og gav en smagning ag 1982 årgang fra fad. Det var en god modtagelse vi fik. 

Om aftenen fik vi grill mad og bagefter så vi på de lokale spille boule, indtil en lille fransk pige på 2 år kom hen og tog Henriette i hånden for at vise hende et eller andet. Lidt efter legede alle 3 piger og forsøgte at lære at tale fransk/dansk. 

Tirsdag d. 12. juli 1983 kørte vi til et kæmpe supermarked og handlede, både til nu, men også delikatesser til at tage med hjem. Vejret var stadig super 35 – 40 grade, men vi kørte nordpå gennem store skov arealer, hvilket gav dejlig kølighed i bilen. Spiste frokost på en rasteplads på motorvejen mellem Paris- Strasburg. Krydsede den fransk-tyske grænse ved 18-tiden helt nede syd for Trier og kørte langs Mosel ad Weinstrasse. Vi holdt en lille pause for vi havde faktisk kørt temmelig langt og længe denne dag. Endelig kom vi dog til velkendte steder og vi fandt en camping-platz Traben-Trarbach/Wolf, hvor vi fik nøjagtig samme plads, som for 2 år siden. Pia grillede kæmpe pølser. Vi drak Mosel vin til. Det var en skøn aften efter en lang drøj dag, som dog alle havde klaret på strålende måde og med godt humør. 

Onsdag vekslede vi penge og handlede ind, stadig super varmt, så vi ville hjem og lave os en lækker frokost. På vej hjem til campingpladsen ville vi ind og have et glas kold fadøl. Imens Henriette og var gik på toiletterne bestilte mor og hun sagde til tjeneren at vi ikke skulle spise, vi skulle jo hjem til frokost. Pigerne fik en lækker portion is og øllene blev serveret i et par lækre lerkrus. Øllet holdt sig godt koldt til sidste dråbe. Nå, det kunne da være meget sjovt at se spisekortet og det endte naturligvis med at vi spiste her, men skøn udsigt til Mosel og udendørs. Pernille havde ikke lyst til noget, men Henriette bestilte en stor schnitzel og ih, hvor var den god og fin. Mor og far fik en krabbe(på tysk krabbe = reje) cocktail, men den var frisk og dejlig. Til hovedret valgte vi en Schollen, en fladfisk fileteret i to stykker, hvori mellem en kryddersmør var smurt, derpå paneret og stegt på begge sider, dertil nye kartofler. Det var iøvrigt første gang i ferien vi fik “rigtige” kartofler. Maden var underskøn, v nød den virkelig, dessert var nødde is stil mor og rumtopf is til far. Nam nam.

Vi kørte hjem og havde afslapnings eftermiddag. Ved spisetid var vi ikke særlig sulte, men efter en fadøl ved campingfatter og et forfriskende brusebad, begyndte vi alligevel at grille det lækre kød, vi havde købt. Da vi var færdige med at grille kom to mænd hen og spurgte, hvad det var som stod på bordet (grillen) sådan en model havde de aldrig set før. Vi faldt i snak og det endte med at vi sad ovre ved den tuske fastliggerplads til bål, vin og øl. Det var såmænd meget hyggeligt. 

Torsdag d. 14. juli 1983. Farvel til Wolf og nordpå. Vi fulgte Mosel. Helt op til Cochen, ved det imponerende slot kørte op til autobahn og nordpå. På et tidspunkt på toppen af bjergene fløj to jetjager lige henover hoveder i lav højde, det skal jeg love for gav et sæt i vognen foran, han må have siddet og sovet.

Et stykke før Bremen drejede vi fra og fandt efter lang tids søgen, søen Dümmer see, en underlig rodet plads. Vi blev lodset ind lige ved hovedindgangen, men ok vi skulle jo bare overnatte. Aftensmaden: grillmad – købt i T.T, hvad vi ikke kunne spise i går. Bagefter ydede vi op på bagsædet af bilen, det hjalp. Mor gav en pils oppe ved hotellet. 

Fredag op og pakke, handle ind også afsted. Kom til færgen allerede kl. 14.00, havde plads på afgangen kl. 18.00. Vi havde spist frokost på Stilhorn syd for Hamburg, så vi ventede i det gode vejr. Sejlturen var dejlig, først handlede vi lidt, så fik vi en lille en i sky-baren, så handlede vi lidt mere. Så gik pigerne i seng, far i baren og en tur rundt på skibet. Vækkede pigerne og fik en Tom Collins i baren; kørte i land i Gedser gennem told, pas osv. Vi ville ikke køre hjem nu kl. 22.00, så vi tog en overnatning. 

Lørdag morgen op og hjem. Det var en super dejlig ferie, god på alle måder. Vi kommer igen Frankrig.

Fortsat rigtig god fredag,

Hilsner

Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.