Påske på Bornholm.

Øen er vågnet op fra sit vinterhi. De små byer, som oftest næsten er lukket ned om vinteren, åbner op her til påsken; butikker, spisesteder, museer.

Jeg vil anbefale jer, der kommer til øen på ferie at få fat i bladet; Denne uges Bornholm. Et gratis blad, som fortæller, hvad man kan opleve på øen. Pt. udkommer bladet hver 14. dag, men om sommeren udkommer det hver uge.

Børnene og jeg vil også tage rundt på øen i denne uge og her er lidt af det, vi indtil videre tænker, vi gerne vil besøge.

Vi startede dog allerede i dag med at besøge Oluf Høst museet i Gudhjem. Vi kender huset og dens smukke have ud og ind, da min mand jo arbejder der; men det er altid spændende, at komme ned og se årets nye udstilling/r. Som noget nyt i år, har museet lavet nogle kufferter, som børn kan låne med rundt på turen indenfor og udenfor.

Derefter tog vi på en af yndlings caféerne; Norresan og spiste is…. uhmmm.

Torsdag er der æggejagt i Gudhjem; en virkelig hyggelig tradition. Et ukendt sted bliver der gemt en masse æg. Kl. 12.00 mødes man på havnen og får at vide, hvor æggene er gemt (f.eks. på stykket ved Norresan) også er det ellers bare om, at gå derhen og lede. Finder man et æg, står der på ægget, hvad man har vundet. Det kan være en is, en flødebolle etc. Så torsdag er igen i Gudhjem, hvor der også hos Bech chokolade er en påskekonkurrence. hvor det gælder om at gætte, hvor meget et påskeæg vejer.

En af dagene går turen nok til det nye besøgscenter ved Hammershus; det har jeg endnu ikke set (børnene har). Et andet sted jeg endnu heller ikke har besøgt, er Lykkelund Gedemejeri. Vi bor endda ret tæt på, så måske det skal være en eftermiddagsgåtur.

Godaften herfra; hvor jeg vil nyde en kop te fra BornholmerHampen.

(Btw – dette er ikke et reklameindlæg – men blot personlige anbefaler og idéer – selvtak 🙂 )

  

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.