Når man er forkærstede, kan man mærke det i maven.

(Sponsoreret indlæg)

Følelser er noget vi alle har; store følelser, små følelser. Ligemeget om vi er 6 år eller 40 år. Rare og dejlige følelser og følelser som gør ondt og kan gøre os kede af det og bange. Det er så vigtigt at følelser er noget, vi kan tale åbent om. Alle vores følelser; de rare og dem der er svære. I mit arbejde som børnehaveklasseleder finder jeg det vigtigt, at lære mine elever at sætte ord på bl.a netop deres følelser. 

I samarbejde med firmaet CIHA har jeg fået lov til at teste deres brætspil: Alle mine følelser – indeni og udenpå med min børnehaveklasse. På tur rundt i kroppen får man talt om mange forskellige følelser og hvor de sidder henne.

Jeg havde flere idéer til, hvordan vi skulle spille spillet, men valgte her første gang at tage et billede af spillepladen og vise det på vores smartboard, så alle kunne se. Brikkerne satte jeg fast med elefantsnot.

Inden vi begyndte at spille, talte vi om mange forskellige følelser og hvor vi kunne mærke dem henne og hvad de gjorde ved os. Min klasse kom med mange fine tanker og vi fik talt om, at man kan være så ked af det, at man får ondt i maven, men at man også kan være så glad, at det helt kilder i maven. Vi talte også om, at følelser kan få ens hjerte til at banke hurtigere; ja sagde en af mine elever, det er når man er forkærstede. (Forelskede)

Det er en super godt spil at spille med den aldersgruppe. De kan reflektere og er gode til at komme med forskellige bud og idéer. Der er god afveksling mellem snak og med at man skal vise noget selv; f.eks at man skal rejse sig op og vise noget med kroppen og ansigtet. 

Vi grinte også flere gange, da spillet også har spørgsmål som; “far er vred – hvad har fået ham til at føle sådan?” 

Og det var næppe pga. chokoladen blev vi enige om.

Vi skal snart spille Alle mine følelser  igen. Spillet egner sig både til at spille hjemme i familien, men jeg synes bestemt også det kan spilles i skolen med de mindre klasser; både som vi gjorde, som en fælles aktivitet, men også i mindre grupper.

Spillet vil jeg bruge fremover, når vi skal tale om følelser i børnehaveklassen.