Den hyggeligeste juleaften.

Dagen i foregårs var lige, som jeg havde drømt om. Og kan man så ønske sig mere?

Min søster og hendes familie skulle have været til Bornholm og fejret jul med hendes svigerfamilie, men da Sverige lukkede grænsen, kom de ikke herover. Min søster og jeg har en gammel tradition med at vi ringer sammen d. 24. december kl. 12.00 og drikker portvin og ønsker hinanden glædelig jul. Dette skulle vi i år havde gjort hos os på gårdspladsen, men da de jo alligevel ikke kom til øen, blev det som det plejer. Det er en tradition jeg elsker.

Efter at have skålet, gik jeg igang med at lave ris ala mande, det er egentlig lidt fjollet, for ingen af os 5, er speciel vilde med det, men vi synes det skulle være der, og ellers gik dagen med at pigerne kom forbi på ponytur med nogle af deres veninder, så hyggeligt, desværre i p*.regnvejr.

På et tidspunkt om eftermiddagen kom der “en ked af det følelse” snigende. Det kræver måske en dag nogle indlæg om hvorfor, men det har taget mig mange år, at holde af julen. Heldigvis fik jeg sagt skrid til følelsen, gave den en på paletten med make’uppen og Disneys’s juleshow. Tak Jesper fårekylling – du kan noget – selv efter jeg er blevet voksen.

Vi nød julemiddagen og sad længe ved bordet, og mens vi fik ryddet af bordet blev der lagt lidt flere gaver under træet og tændt lys.

 

Eftersom vi kun var os 5, både dansede (eller gik vi nok mere) rundt og træet og sang. Resten af aftenen gik med gaveuddeling og pakken op. Alle fik nogle rigtig fine gaver. Vores børn er nu så store, så jeg havde ikke regnet med at de havde lavet laver i år, og blev meget glad og rørt over de købte ting,  jeg fik af pigerne, de havde virkelig fundet på ting, som passer lige til mig. Men som tog vores søn fusen på os…. i håndværk/design har de lavet bordskånere og de lå under træet til os.

En helt igennem skøn og hyggelig aften bare os 5.

I går og i dag er også uden planer andet end god frokost, pakkeleg, se en film og hygge hygge hygge.

Glædelig jul fra alle os til alle jer.

2 dage til jul. Tirsdag d. 22.december 2020.

Nå men så blev Bornholm da lige isolereret fra resten af Danmark. Jo jo man kan komme fra øen med fly eller ved at sejle til Køge, men derfor kan jeg nu alligevel ikke lade være med at føle at vi er noget isoleret. For 10 år siden var vi det også, men der var det pga snestorm. Øen var simpelthen gemt i sne.

December 2010.

Der må være noget ved denne dato; for 3 år siden sad jeg og min familie i en flyver på vej mod Thailand, alt imens min lille mormor fløj til himmels. Uden jeg fik sagt farvel, uden et sidste kram. Uden varsel om at det ville ske.

Jeg savner min mormor hver eneste dag, hun har været en stor del af hele mit liv.

2 dage til jul.

2 dage til en jul som i år bliver en anden for mange mennesker.

Vi skal holde jul herhjemme os 5, præcis som under snestormen for 10 år siden og jeg er sikker på vi får en super hyggelig jul.

4 dage til jul. Søndag d. 20. december 2020.

Juleferie. Ja tak. Har sparket den igang med at se hele sæson 2 af Hjem til jul. Helt helt fantastisk norsk juleserie på Netflix. Den har både fået mig ned i gear, i julehumør og gjort at jeg nu ønsker mig både sne og en sparkstøtting. Dem der kender mig, vil nok tro at den er helt gal med mig, da jeg normalt ikke er til kulde og sne, men da der ikke er noget der overhovedet er normalt dette år, så går jeg efter sne nu…. men kun hvis jeg kan glide afsted på en sparkstøtting.

Med 4 dage til jul:

  • Er jeg færdig med at købe alle julegaver.
  • Mangler alt andet indkøb. Læs juletræ og mad 🙂
  • Har jeg stadigvæk ikke drukket så meget som et glas gløgg.
  • Er jeg bagud med min julekalender…. hvad sker der for det, det er ellers spiseligt.
  • Har endelig fået lyst til at skrive igen, det troede jeg også tilbage i november og jeg har som sådan også haft lyst, men overskuddet har jeg brugt på familien og arbejdet. Så håber jeg vil få skrevet noget mere nu det er ferie.

Christmas is all around you…..