Sommerferie anno 1983. Del 2.

Min sidste feriedag. På mandag skal jeg på arbejde igen efter 4 fantastiske uger. Dette bliver sidste 80’er ferie indlæg for denne gang, men har heldigvis masser noter til flere indlæg på et senere tidspunkt. Det har virkelig være sjovt at skrive disse ferie indlæg; oplevelser jeg helt havde glemt har jeg genoplevet og min lyst til selv at putte familien i bilen og køre sydpå en dag er kun blevet større. Jeg vil så gerne vise dem og selv igen opleve bl.a. Alsace, som jeg husker som noget af det smukkeste. Måske jeg skal logge min far og familie med, så han kunne være medguide ? Nu må vi se. Her kommer ihvertfald 2. del af sommerferien 1983.

Så nåede vi til mandag i 3. uge af ferien, hvilket var ensbetydende med at vi måtte vende næsen nordpå igen. Vi sagde på gensyn, det var en meget god plads og så goodbye til Coté – d’or. Vi ankom gennem Chablis til campingpladsen i Tonnerre ved 14-tiden, det var igen 38 grader. Vi stillede hurtigt op og kørte så tilbage til Chablis, hvor vi kørte lidt rundt i de snævre gader. Fik et par kir på det lille torvs restaurant. Derefter besøgte vi Bacheroy-Josselin og deres nye eksport manager viste os rundt i de nye kældre og gav en smagning ag 1982 årgang fra fad. Det var en god modtagelse vi fik. 

Om aftenen fik vi grill mad og bagefter så vi på de lokale spille boule, indtil en lille fransk pige på 2 år kom hen og tog Henriette i hånden for at vise hende et eller andet. Lidt efter legede alle 3 piger og forsøgte at lære at tale fransk/dansk. 

Tirsdag d. 12. juli 1983 kørte vi til et kæmpe supermarked og handlede, både til nu, men også delikatesser til at tage med hjem. Vejret var stadig super 35 – 40 grade, men vi kørte nordpå gennem store skov arealer, hvilket gav dejlig kølighed i bilen. Spiste frokost på en rasteplads på motorvejen mellem Paris- Strasburg. Krydsede den fransk-tyske grænse ved 18-tiden helt nede syd for Trier og kørte langs Mosel ad Weinstrasse. Vi holdt en lille pause for vi havde faktisk kørt temmelig langt og længe denne dag. Endelig kom vi dog til velkendte steder og vi fandt en camping-platz Traben-Trarbach/Wolf, hvor vi fik nøjagtig samme plads, som for 2 år siden. Pia grillede kæmpe pølser. Vi drak Mosel vin til. Det var en skøn aften efter en lang drøj dag, som dog alle havde klaret på strålende måde og med godt humør. 

Onsdag vekslede vi penge og handlede ind, stadig super varmt, så vi ville hjem og lave os en lækker frokost. På vej hjem til campingpladsen ville vi ind og have et glas kold fadøl. Imens Henriette og var gik på toiletterne bestilte mor og hun sagde til tjeneren at vi ikke skulle spise, vi skulle jo hjem til frokost. Pigerne fik en lækker portion is og øllene blev serveret i et par lækre lerkrus. Øllet holdt sig godt koldt til sidste dråbe. Nå, det kunne da være meget sjovt at se spisekortet og det endte naturligvis med at vi spiste her, men skøn udsigt til Mosel og udendørs. Pernille havde ikke lyst til noget, men Henriette bestilte en stor schnitzel og ih, hvor var den god og fin. Mor og far fik en krabbe(på tysk krabbe = reje) cocktail, men den var frisk og dejlig. Til hovedret valgte vi en Schollen, en fladfisk fileteret i to stykker, hvori mellem en kryddersmør var smurt, derpå paneret og stegt på begge sider, dertil nye kartofler. Det var iøvrigt første gang i ferien vi fik “rigtige” kartofler. Maden var underskøn, v nød den virkelig, dessert var nødde is stil mor og rumtopf is til far. Nam nam.

Vi kørte hjem og havde afslapnings eftermiddag. Ved spisetid var vi ikke særlig sulte, men efter en fadøl ved campingfatter og et forfriskende brusebad, begyndte vi alligevel at grille det lækre kød, vi havde købt. Da vi var færdige med at grille kom to mænd hen og spurgte, hvad det var som stod på bordet (grillen) sådan en model havde de aldrig set før. Vi faldt i snak og det endte med at vi sad ovre ved den tuske fastliggerplads til bål, vin og øl. Det var såmænd meget hyggeligt. 

Torsdag d. 14. juli 1983. Farvel til Wolf og nordpå. Vi fulgte Mosel. Helt op til Cochen, ved det imponerende slot kørte op til autobahn og nordpå. På et tidspunkt på toppen af bjergene fløj to jetjager lige henover hoveder i lav højde, det skal jeg love for gav et sæt i vognen foran, han må have siddet og sovet.

Et stykke før Bremen drejede vi fra og fandt efter lang tids søgen, søen Dümmer see, en underlig rodet plads. Vi blev lodset ind lige ved hovedindgangen, men ok vi skulle jo bare overnatte. Aftensmaden: grillmad – købt i T.T, hvad vi ikke kunne spise i går. Bagefter ydede vi op på bagsædet af bilen, det hjalp. Mor gav en pils oppe ved hotellet. 

Fredag op og pakke, handle ind også afsted. Kom til færgen allerede kl. 14.00, havde plads på afgangen kl. 18.00. Vi havde spist frokost på Stilhorn syd for Hamburg, så vi ventede i det gode vejr. Sejlturen var dejlig, først handlede vi lidt, så fik vi en lille en i sky-baren, så handlede vi lidt mere. Så gik pigerne i seng, far i baren og en tur rundt på skibet. Vækkede pigerne og fik en Tom Collins i baren; kørte i land i Gedser gennem told, pas osv. Vi ville ikke køre hjem nu kl. 22.00, så vi tog en overnatning. 

Lørdag morgen op og hjem. Det var en super dejlig ferie, god på alle måder. Vi kommer igen Frankrig.

Fortsat rigtig god fredag,

Hilsner

Pernille

Sommerferie anno 1983. Del 1.

Sommeren 1983 blev campingvognen igen sat bagpå bilen og vi kørte til Tyskland og Frankrig på sommerferie. Jeg er nu blevet 6 år, og husker virkelig meget fra denne ferie. En af de ting jeg husker fra alle vores campingferier var de lange køreture. Min storesøster og jeg elskede dem. Mellem os på bagsædet havde vi en kasse med Barbiedukker og vi kunne få mange timer til at gå på de tyske motorveje med at lege med dem, samtidig med at Shu bi dua eller Kim Larsen var baggrundsmusik. En gang i timen blev der dog slukket, når vi skulle høre tysk radio, og det første ord jeg lærte på tysk var Stau = kø.

Igen er det min fars logbogsnotater, jeg her gengiver. Kom med på ferie 1983.

Som for to år siden begyndte vi på Gedser camping, bl.a. med udskiftning af næsehjul. Med første færge kl. 6.00 skulle vi tidligt i seng, men havde en rolig og hyggelig dag og aften. Naboer var DCK’ere. Vejret: super sol.

Første dag gennem Tyskland til “vor gamle plads” Werra im Zella, hvor “Leopold”, som slet ikke hedder Leopold, tog vel imod os med et par glas kolde fadøl. Vi hyggede os på hans terrasse og blev enige om at spise en Jægerschnitzel der. Henriette fik en kæmpe kotelet, Pernille fik suppe. Til dessert fik alle jordbær is-dessert; super lækkert. Om aftenen og natten var det et forrygende tordenvejr.

Efter en lang dags kørsel i regnvejr kom vi til Alasace ved 18-tiden, tidligere end beregnet. Spiste “kun håndmadder”. Om natten regnede det igen, men ellers var vejret dejligt. Vi nåede at sige goddag til storken, før vi handlede og drog videre sydpå og næste campingplads blev lidt uden beregning. Vi ville have kørt direkte til Meursault, men vi havde et uheld på motorvejen ligefor Beaune. Vi punkterede på campingvognen. Vi fik dog hurtig hjælp via nødtelefoner og i løbet af af 2 timer var vi blivet slæbt, udskiftet og betalt 1100 ff. for 2 nye dæk. Mekanikeren anbefalede os denne helt nye plads, som også var meget fin. Vi slappede af, grillede og gik så i seng. 

Onsdag morgen kørte vi så til Meursault ; La grappe d’or. Pia synes ikke det er den allerbedste plads, men jeg nyder udsigten lige nedenfor hvor vi står er 1. cru vinmarker. (min var er vinhandler) Vejret er blandet, men vi hygger os, vi spiser god bourgogne frokost, men drikker kold øl til. Griller pølser g mørbrad til aften, henter 24 snegle “lige om hjørnet” får ost og dessert. Vin de table til maden, men udemærket til 5, 80 ff. 

Jeg husker denne campingplads, som helt fantastisk.

Torsdag på indkøb fra morgenstunden. Så kørte vi til de sydligste vin kommuner, Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet og Santenay, vi fotograferede og huggede jordprøver. (Ja… min far samler/ede på jordprøver fra div. vindistrikter….)

Spiste store skiver skinke og røræg til frokost. Afslappet eftermiddag. Ostebord om aftenen, den røde vin de table  var udrikkelig, så vi købte en Pinot noir, 29 ff. Efter aftensmaden spillede vi flaskeleg med danske camp-letter. Bagefter spillede ungerne ludo i Adriaen, de voksne drag vermouth og whisky i forteltet. I seng kl. 23.30.

Fredag handlede far ind alene, pigerne havde nu legekammerater og mor ordnede campingvogn. Der var marked i Meursault. Vejret ser nu bedre ud, det er ved at klare op, men en frisk brise gør det udholdeligt.

Lørdag og søndag råhyggede vi os i det nu åbne badebassin med “det kulde gys” ved indgangen. Madmæssigt spiste vi fransk frokost og grillede mad til aften. F.eks. lækre lamme koteletter med købe pommesfrites, derefter gode franske oste og en flaske vin var ikke nok pr. måltid. Vi fik også specialiteten Le Bouef Bourguignon. Vi havde også en lille slik dag eller to og pigerne spiste masser af is.

Mandag farvel til de danske venner, de kørte, vi blev, for vi ville gerne bade og vi var også ude at spise. Vi fik specialiteter på hotellet i Meursault. Vejret var “for solrigt og for varmt”, men det gik da. Sneglene var himmelske, den varme terrine var ikke lige os, men alt i alt var det godt og vi fik en spændende vin. Det var egentlig meningen at forlade Meursault om mandagen, men alle havde det godt nu og swimmingpoolen trak jo meget, da det var varmt. Imidlertid skulle vi også til Cote de Nuits så tiden var inde til at søge nordpå, men først var vi i Beaune, hvor vi bl.a. købte Henriettes Barbie camper til hende i fødselsdagsgave (næste søndag)

Efter rundtur efter en egnet campingplads enedes vi om at tage tilbage til Smule-Guillaumme og nu var også et søbad åbent her. Vi lå der i 5 nætter, mens vi hyggede, badede, så vinmarker mm. Bl.a. om søndagen var det jo Henriettes fødselsdag, vi fik god frokost og om eftermiddagen lækre franske hindbærtærter, vi var naturligvis også i vandet et par gange. Om aftenen grillede vi bøffer, men lavet som grillspyd. Jeg tror, alle havde en god dag. Pigerne brugte også en masse tid på at lege med Barbies camper og Skipper. 

På vin arbejdsturerne handlede vi et par gange i Gevrey- Chambertin, spiste frokost lige over Romanée-Conti, oppe i det vilde skov højt oppe. Det var næsten 40 grader varmt og solen bagte lige ned, så der var ingen skygge. Inden frokost havde vi fået et par pastis på den lokale i Vosne – Romance.

 

Og her holder jeg en lille pause i fortællingen. Og vender snarest tilbage med del 2 af sommerferie 1983.

 

 

 

Sommerferie anno 1982. Del 2.

Efter at have være i Sverige en stor del af ferien, skulle vi over Jylland og Fyn hjem. (Vi boede på Sjælland). Læs her min fars logbogs notater i 2. del af min sommerferie i 1982 som 5 årig.

Torsdag morgen d. 29. juli 1982 – stod vi op og gjorde klar til opbrud, det viste sig, at campingchefen først åbnede kl. 9.00 og da skulle vi være på vej til Göteborg. Vi lagde et brev og en 100 kr seddel i en kuvert. (Min far har noteret at da vi kommer hjem fra ferie, lå der brev til os med 50 kr. fra campingpladsen samt vores camping pas)

Det var en skøn sejltur til Frederikshavn. Vi nød solen på dæk, skøn udsejling og toldfrie kiosker. Spiste snaplunch og kaffe på dækket. Så ingen toldere i Frederikshavn og spiste frokost mellem Frederikshavn og Sæby, før vi kom til Svend og Vivi, hvor vi boede halvt som gæster, halvt som campister. (Vi havde tidligere været på bondegårdferie hos denne familie og det var dem vi nu besøgte). I hvertfald havde vi tre meget behagelige dage. Bl.a. roe lugning, kalve fodring, indkøb og bil reparation.   

1. august 1982 efter morgenmad tog vi afsked for at køre sydpå. Vi har jo lovet Pernille og Henriette (Min storesøster) at slutte ferien i Legoland.

Vi ville ikke ligge på Billundcamping, som forlig år, så vi fandt en idyl ved Faarup, så lidt syd for Jelling. Det er en meget dejlig beliggende plads og med to dejlige swimmingpools, som vi benyttede mange gange. Pladsen er et fint udgangspunkt for Legoland, hvor vi havde en fin fin dag. Her vil vi gerne komme tilbage til igen. På vej tilbage fra Legoland holdt vi siesta i Bredsten på kroen med roastbeef mad og enarmede tyveknægte. Vejret er fortsat strålende, sol og temperature omkring 30 grader, men vi nyder det i fulde drag. 

Efter morgenbad d. 3. august 1982 tog vi over Fyn til H.C. Andersens hus i Odense, hvor vi efter endt rundtur og små indkøb i souvenirforretning satte os “Under Lindetræet” og fik en dejlig forfriskning, øl og lækker is til pigerne. 

Midt på eftermiddagen ankom vi til Kerteminde camping, fik fin plads minus strøm. Kørte eftermiddagstur i omegnen. Klinten, Rynkeby, Tvinde, farfars fødeby, og endelig så vi Ladbyskibet, feriens billigste entre. Den gamle vikingkongegrav, ingen af os havde set den før, og vi syntes det var meget interessant. Vi kunne lige nå at handle inden klokken 17.30. Denne sidste feriedag skulle fejres med lækkerier: Store rejemadder, store Texasbøffer og masser af oste og kaffe uden avec. Efter endt opvask osv. kørte vi en tur rundt i Kerteminde, hvor vi bl.a. besøgte pølsenvognen. (Vi gik da ikke sultne i seng på den ferie).

Onsdag, sidste feriedag, indkøb, morgenmad og afgang til Knudshoved, efter afsted med campingfatter, Hjalmar (der kender farfar og hele familien på Fyn). 

Slut på stor, god og oplevelsesrig sommerferie. 

Sådan sluttede ferien 1982. Jeg kan sjovt nok ikke rigtig huske Jyllandsdelen, men  flere ting fra Sverige og Fyn.

Sommerferien 1983 gik igen til Frankrig; Alsace og Bourgogne. Indlægget kommer en af dagene.

Fortsat god tirsdag herfra Bornholm.

 

 

Sommerferie anno 1982. Del 1.

Sommeren 1982 gik ferien til Sverige og Jylland. Jeg kan huske mere fra denne ferie end året tidligere, men alligevel er der ting, som jeg helt havde glemt – sjovt igen at komme en tur til barndommens land. Det er der skrevet med kursiv er mine fars logbogs skriverier fra ferien.

Vi kørte hjemmefra i meget fint sommervejr, fik en færge tidligere end beregnet. Det var før der var bro mellem Danmark og Sverige. Havde en god tur gennem Småland. “Emils land”. Spiste frokost, 26 grader – sol. Ankom sidst på eftermiddagen til Hjo – midt på Vättern. 

Anden dagen kørte vi op langs Vättern, en særdeles skøn tur. Vi havde igen godt vejr, indtil efter frokost, hvor vi fik vort livs tordenvejr. Faktisk øsregnede det resten af dagen. Vi nåede Dalerne og kørte syd-vest om Siljan-søen og ud på øen Sollerön, men campingpladsen var fyldt, for våd og ikke os, så vi drønede videre om på nordøst siden, hvor vi fandt Säter-gården med camping. (4 vogne)

Lørdag d. 17. juli 1982, indkøb frokost i fint vejr igen. Eftermiddagsudflugt til Darlarhest værkstedet + tur rundt om søen samt op i Älvdalen, Vasaløbet i bil, så Zorn Gopsmarstuga udefra. Aftensmad filetbiff på grill. Hertil rødvin. Efter maden gik vi op på Sätergården og fik først kaffe siden “vin rouge Francais” – imp. og tappet af AB vin og spritcentralen, føj for den lede. Ungerne legede på legepladsen og fodrede hestene. Det var her den lækre svævebane var.

Søndag, morgenmad hos “Gösta” eller hvad han nu hedder. Opbrud og udflugt til Carl Larssons gård, det var en mægtig oplevelse og vi lærte meget om kunstneren ved at stifte bekendskab med denne malers hjem og arbejde. 

 Billede fra logbogen, med bl.a. postkort med Carl Larsson motiv.

Vi vendte nu næsen nordpå og sagde farvel til Dalarna, vi har brugt halvdelen af tiden vi har til rådighed i Sverige. Nu søndag aften har vi nået Hälsingland, det sydligste Lapland og Finmarken. Overnatter i Tandsjöborg.

Tandsjö-camping ligger lige ned til søbredden, der var strøm og fine forhold. Efter aftensmaden, svenske kødboller, ikke så gode som Minnas, (min mormor – som var eminent til at lave svenske kødboller) fik vi alle 4 et lækkert brusebad. Gik skøn aftentur og ungerne fiskede i søen, uden at fange noget. Skrev “vy-kort” (postkort) hjem og tøserne var på legepladsen til kl. 23.00, det var stadig lyst.

Mandag morgen handlede vi i den lokale ICA, og kørte så videre nordpå mod Östersund, det var en smuk tur og vi så evig sne på bjergene mod vest. Det var noget der overraskede pigerne, sne om sommeren!!! I Lit ligger en super moderne og ikke for stor plads, fik godt sted ned til lille sø, med børnebassin og iskiosk. Badede, hyggede, grillede og nød tilværelsen. Heroppe er det næsten helt lyst kl. 24.00, men til gengæld kunne vi godt mærke temperaturfaldet om natten.

Tirsdag morgen, mindre godt vejr end igår, men dog badevej. Det trak dog voldsomt sammen i løbet af dagen og da vi så frøs (7 grader) om natten og der var faldet sne i fjeldet, droppede vi idéen med fortsat at køre nordpå. Vi var alle enige om, at sætte kursen mod de varmere egne og komme der jo før jo bedre. Vi kørte til Sollerön, hvor campingpladsen tog sig meget bedre ud nu i strålende sol. Vi fik den sidste el-plads, det viste sig at være en af pladsens allerbedste overhovedet. 

Vi lå på Sollerön i 5 nætter, kørte ture op i fjeldene og så en rigtig levende elg 5 m. fra vejen, og vi så den allesammen, et af turens højdepunkter. Vi spiste god mad, var i vandet mange gange. Vi var på roture, så keramikværksted og vikingegrave. Det er en superskøn ø ude midt i Siljan. Det var de dage vi lå på Sollerön, vi besøgte vin monopolet.

Mandag d. 26. juli 1982 sagde vi farvel og tak for skønne dage og mange oplevelser. Kørte til den lille by Brålanda, hvor vi blot skulle overnatte. Camping-fatter kom rundt. kl. 21.00 og opkrævede gebyr. Det var en skøn aften, grillede, legede og spilede badminton til kl. 23.00, sluttede med bad og Noilly Prat dry. 

Tirsdag d. 27. juli 1982, handlede i Brålanda og kørte til Trollhättan, hvor vi gjorde ophold om formiddagen, så sluserne i gang og spiste ved Götaelven, igen en dag med 28 grader. Vi kørte til Göteborg og først efter 3 forsøg fandt vi en ledig campingplads. Fik hjælp af 2 flinke finsk/svenskere; pladsen vi fik var temmelig stejl, så klodser måtte i anvendelse før vognen stod lodret. Gik tur ned og så søen, dejlig, vi skal bade i morgen. Spiste superskøn is og fik endelig korv med mos. Grillede igen lövbiff. Nam nam.

Onsdag d. 28. juli 1982. Sidste hele dag i Sverige, “snøft”. Mor sov længe, men vandhundene var i vandet hele formiddagen. Hentede mor til frokost kl. 13.00. Korv med mos ved stranden. Var ude og handle, købte en masse sild med hjem. Var i vandet igen. Aftensmad: laks røget og gravad laks, frit valg. Derefter grillede vi lövbiff for 27. gang, ikke en gang for meget. Spiste lækre is af bæger med chokolade eller jordbær sovs; vi er helt syge efter det, ih hvor det smager. Skal ret tidligt op i morgen, så nu kl. 22.00 skal vi til at pakke sammen.

Og her holder jeg så en lille pause i fortællingen. Vi mangler stadig noget af ferien, den kommer i del 2 snart.

Hilsner

Pernille

Uge 29.

Sidder og sløver den over morgen(formiddag)maden. Har netop lavet en kop kaffe til. Martin er på arbejde, et barn er på fodboldskole, et andet på arbejde og tredje sidder under dynen med sin morgenmad. Har næsten også mest lyst til at putte under dynen igen og/eller tænde op i brændeovnen. Men istedet for at sidde og mukke over vejret, har jeg allerede fået ordnet lidt småting, opdateret kalenderen som byder på dejlige ting i løbet af ugen.

Et vennepar er på ferie på øen og kommer her i morgen til hygge og snak. (Havde dog en idé om rosé på terrassen, så den der sol må gerne komme i morgen) Fredag må den også meget gerne komme, der skal jeg til sommerens eneste koncert. Men hvilken en…. Tim Christensen på Gæsten. Dem der kender mig, ved at det er absolut en af favoriterne. Damn det bliver godt også i selskab med en skøn kollega.

Ellers ingen planer, præcis som jeg godt kan lide det. Martin arbejder hele sommeren og kun fri i weekenderne, men sådan har det efterhånden været i mange år, så det er der ikke noget nyt i.

Jeg er igang med at renskrive nogle kommende ferieindlæg fra 80’erne. Det er virkelig hyggeligt at “opleve” ferierne påny. Et kig tilbage i barndommens land. Jeg får lyst til at proppe familien i bilen og bare køre ned gennem Europa. Ud og opleve og vise børnene den del af verden. Det kunne virkelig være hyggeligt.

Sommerferie anno 1981.

Forleden ryddede jeg op i nogle skuffer. På bunden af den ene lå 2 logbøger, som min far har skrevet, når vi var på ferier, da jeg var barn. Mine forældre er skilt og jeg fik disse to med, da jeg flyttede hjemmefra. Blev total blæst tilbage til barndommen, da jeg åbnede den første. Mine forældre havde campingvogn, og vi har været rundt i Danmark og noget af Europa med den. Hver gang vi var afsted, skrev min far om vores oplevelser, limede billetter, postkort mm ind. Jeg fik den idé at gengive nogle af sommerferie skriverierne her på min blog, det var min far helt med på, så henover sommeren kan I komme med til Frankring, Jylland og Sverige på ferier, som det foregik i min familie i 1980’erne.

Den første ferie, som jeg nu vil tage jer med på er til Frankring i 1981. (følgende er direkte afskriv fra min fars logbog)

Fra lørdag til søndag på Gedser, vi skulle med første færge kl. 06.00. God “rolig” plads, men kun til gennemgang. Nattesøvn delvis ødelagt af indespærret hund i nabo campingvognen.

Overnatning ca. 25 km før Kassel. Mellem d. 28. og 29. juni 1981. Campingmotel 2ELLA IM  WERRATAL. Meget smukt beliggende lige ned til floden Werra, i læ af skov,, havde en mini først efter gentage besøg. hos “Leopold” ham med de store fadøller og pommes frites. Legepladsen var et mini Tivoli for ungerne. 

29. juni – 2. juli 1981. Første campingplads i Frankrig, meget fine bade og toilet forhold. Havde god og rolig plads, hvor ungerne hurtigt fandt danske legekammerater. 

Var på sightseeing i bjergene og i byen på indkøb hos bl.a. slagterforretningen og garnforretningen havde vor opmærksomhed. Storkefamilien kom flere gange dagligt for at få noget brød at spise.

D. 3. juli – 7.juli 1981. Kørsel rundt i den sydlige del af området til Mulhause, stor og trist by. Var omkring flere campingpladser, men var først tilfredse, da vi fandt denne i ostebyen Munster, hvor vi havde 3 skønne dage med meget fint vejr og god underholdning af 2-3 eller 4 franske familier.  Munster var indkøbs by nr. 1. Vi fandt mange virkelig gode forretninger og købte mad osv. Vi spiste en hel del munster ost.

6 dages afslapning i Keyersberg, dog brugt 2 dage til at køre nord og sydpå af “Route de vin” med div. besøg. God plads – godt vejr – gode vine – gode forhold. Vi giver pladsen 3 ***. FARVEL FRANKRIG.

Fandt en herlig plads efter en lang køretur, – men skøn, gennem den sydlige Moseldal i solskin. Vi ville dog videre, så vi havde kun en overnatning. Kørsel ad vejen langs Mosel  til Koblenz og langs Rhinen. Vi fik et glas god vin og mindes 1956, da jeg (min far) var her med mor og far. Forinden havde vi spist frokost på en rasteplads med mod Mosel og lige ved en af de store sluser, hvor vi var heldige at opleve en af de helt store flodskibe blive sluset ned. Desserten var super god is fra italiensk isvogn. Dagens køretur endte i Rheingau. Alletiders gode plads, hvor ca. 25 ponyer bød os velkommen. Ungerne fik dog “kun” ridetur på ponykarrusellen. 

Efter aftensmaden gik vi op på den “lokale” og drak et par glas  god og frisk Rheingau Trocken. Så ville Pia (min mor) have kaffe kaffe og Weinbrand og ungerne fik en portion is. Det var en rigtig god aften for hele familien. 

Næste morgen på vintur. Derefter kørsel rundt i Rheingau ad “Route de Riesling” og sent om aftenen d. 14. juli 1981 kom vi til Zella am Werratal – igen, til “Leopold” og den gode fadøl og gode pommesfrites for ikke at forglemme ungernes allerbedste legeplads. 

Vi havde 3 skønne dage, hvorefter vi fredag d. 17. juli 1981 drog nordpå og efter venten i 6 timer i Travemünde + 3 1/2 times sejllads var i Danmark, dette var for os alle en uforglemmelig ferie. 

(Se billeder fra min fars logbog på instagram: pernilleshylde, da jeg ikke kan få lov til at uploade billerne her)

 

Det var først ferie i 80´erne, som jeg har valgt at genskrive. Næste sommerferie I kan læse om bliver til Sverige 1982.

 

God sommer 2020 til jer der læser med.

Tjøs

Pernille