Mine ups and downs for uge 4.

Måske dette bliver tilbagevendende indlæg; Mine ups and downs. Måske det bare bliver den ene gang, men ihvertfald her kommer de; grin eller græd med.

↑ Selvforkælelse lørdag i form af tur til frisøren.

↓Frisøren fandt en lus i mit hår…. for helv…. da også…..

 

↑Havde kun den ene og ingen andre i hjemme havde nogen. Puha….

↓Må nok alligevel skrive ud på Aula at der er lus på 0. årgang.

 

↑ Var til translokation for nyuddannet pædagoger – smukt og fik en lille tårer i øjenkrogen, da vi sang: Åhh de smukke unge mennekser….

↓ Regnede ud at det i år er 18 år siden jeg blev pædagog….Måske vi også kunne have sunget: Når jeg blir’ gammel….

 

↑ Nød at sidde i ride hallen med varm kaffe. Ro og tanker.

↓ Da jeg pludselig hørte en stemme (min) sige: strammere tøjler… strammere tøjler…. Nej Pernille, bare nej – sådan en ponymor skal du ikke være.

 

↑ Fik købt ind til lækker salat til frokost. Sådan.

↓ At jeg havde lækker salat med 1 ud af 5 dage. #losmigbagitak.

 

↑ Forårsblomster spottet i haven.

↓ Ingen downs….. som i ingen.

 

↑ Da jeg søndag igen havde købt ind til lækker salat til frokost….

↑ Da jeg faktisk lettede bagdelen og gjorde den lækre salat klar til madpakken.

 

God søndag 🙂

Sløv sløv søndag.

Det regner og blæser og det er som om at denne januar allerede har varet alt for længe. Også er der stadigvæk mange lange mørke dage endnu, førend den er omme. Jeg bliver sløv og i små dårligt humør i dette vejr. Ja-hatten er væk, pist forsvundet og jeg har mest lyst til at putte på sofaen med alt det usunde, dyne og film.

Så det gjorde jeg i går – fantastisk. Grunden til at jeg ikke gør det i dag, er at der er optaget. Min yngste har indtaget sofaen med dyne og iPad. Hun ligner sin mor 🙂 Så jeg sløver den ved spisebordet med kaffe, puslespil og når ja snøfler. Jeg gider ikke slå mig selv oveni hovedet. Det går vel over, tænker jeg.  Det der med at være sløv. På et tidspunkt er pakken jo tom og den regn må da stoppe og ifølge kalenderen, er der også en ende på januar. Den er god nok, jeg har lige tjekket igen.

 

 

 

 

 

Godt i gang.

Det var godt nok tidligt det vækkeur ringede i går morges, ja og i dag også. 5.30… det er jo nærmest nat på det tidspunkt. Men vi er igang igen og det er fint nok og hey der er 9 uger til vinterferien.

Bønnepate’en som jeg lavede forleden dag blev rigtig god, manglede lidt smag, men jeg puttede heller ikke alle de krydderier i, som der stod i opskriften, da jeg ikke kan lide dem. Næste gang jeg laver den, vil jeg dog finde på noget at putte i, der giver lidt mere smag.

Har spist den både til aften og på madpakke til en kål salat og den er god både varm og kold. Så anbefaling herfra.

Har begge morgener drukket selleri juice, dejligt at være igang igen på den sunde bølge omend jeg craver chokolade…. big time… og hele tiden…. spis en gulerod Pernille… men helt ærligt, en gulerod smager bare ikke ligeså godt som en Twix bar. Vel?

Men altså selvom ferie er godt, så er hverdagen jo også helt ok. Det er dejligt at være sammen med mine kolleger igen og med mine elever. Allerede i går kom der guldkorn fra dem, det er virkelig en fornøjelse at være sammen med dem og de bringer hver dag smil på læben.

Sidste år var jeg lige startet på min orlov og jeg husker det som om at jeg hele januar sov, læste og så serier. Hvor er jeg kommet langt, jeg har stadig ting at arbejde med og ting som ikke er nemme. Men alt i alt er jeg kommet langt. Og det er f*…. fedt og sejt af mig.

De der selleri, som jeg faktisk er begyndt at holde af (igen… dog ikke ligesom meget som Twix 😉 )

Ferien synger på sidste vers.

Så blev den søndag og sidste dag i ferien. Det har været en fantastisk ferie, er kommet helt ned i gear og hygget og slappet af.

Jeg har læst bøger, lagt puslespil, hygget med familien og i går nappede jeg lige serien 32 i en køre. ( Fuldstændig skøn serie… se den…. den starter med at hedde 29, og du kan finde den på You See. Den handler om Julie og Jesper som er bedste venner, og man følger dem så fra de er 29 og til de er 34)

Nu er der handlet ind, så jeg kan starte op igen på sellerijuicen igen, den har jeg også holdt juleferie fra, og kål og bønner…. så skal igang igen…i morgen….. når ferien er slut.

Heldigvis venter en stille og rolig uge, også derefter bliver der run på med div. møder, åbent hus i børnehaveklassen mm. Men hva… januar er så lang, så det er kun fint, at der er puttet noget ind, ellers er jeg en smule nervøs for at den ville føles dobbelt så lang.

I dag skal jeg forsøge mig med at lave en vegetar paté. Jeg er ikke den store kødspiser, af den simple grund, at jeg ikke er speciel vild med det. I et Bolig liv blad for nogle måneder siden er der en opskrift på en bønne paté og den lyder virkelig lækker, så den må jeg prøve. Hvis det er en succes, skal jeg nok fortælle mere om den, hvis I ikke høre noget, så ja….

 

Tilbageblik på året der gik.

Ved årsskiftet kan jeg godt lide at se tilbage på det år, der er gået. Ved hjælp af billeder på telefonen tog jeg forleden dag turen tilbage til januar, hvor min orlov startede. 1/2 uden nogen planer… et par idéer jo, men ingen planer.

I januar blev min ældste datter pony ejer, da vi købte Kalybso. En helt fantastisk sød og dejlig pony, som jeg i den grad også faldt for. Hvem skulle have troet det.

I februar holdt jeg fødselsdag for veninder og kollegaer på Oluf Høst museet. Det var så hyggelig en eftermiddag, at jeg gentager den igen til februar.

I marts begyndte jeg endelig at finde den ro, jeg sådan havde savnet og foråret bød på flere og flere dage uden angst. Jeg fik mere overskud og jeg nød i den grad at gå hjemme. Jeg har fået skrevet på nogle forskellige ting. Blog indlæg både her og på Folkeskolen.dk, samt på en børnebog. Den er langt fra skrevet færdig, måske bliver den den aldrig, men den fik mig i gang med skriveriet og jeg har nu flere idéer på lager.

Foråret bød på planlægning og klargøring til konfirmation og en smuk tåget søndag i maj blev vores ældste datter konfirmeret. Det var så hyggelig en dag og dejligt at fejre hende med familie og venner.

Derefter fik jeg gang i en gammel drøm. En lille gårdbutik og til at starte med med loppeting og sager.  Hylderne i min lille gårdbutik har stadig mange loppeting på hylderne og den åbner igen til påske. Jeg tager en sæson til med loppeting, og derefter vil jeg se om det er loppeting eller noget andet, den skal fortsætte med.

I juni sluttede min orlov, dog kun med en uge tilbage på skolen inden sommerferie. Det var en rigtig god måde at starte på. Stille og rolig uden elever og med en masse effektiv planlægning med mit team.

Derefter nød jeg en dejlig lang sommer ferie med børnene, Martin arbejdede som altid på museet og der var meget arbejde denne sommer, så det var ikke meget vi så ham. Men vi stor nød de bornholmske strande, natur og lækre is.

August kom og jeg startede rigtigt op på arbejdede, dog i starten med en 4 dags arbejdsuge. Det er gået helt forrygende og selvom jeg var vild med at gå hjemme, så var det også rigtig godt at være tilbage.

Efteråret kom og desværre har jeg et par gange mærket angsten igen, det er især når jeg presser for mange ting ind i kalenderen, så jeg har indimellem lige måtte stoppe op og trække vejret. Jeg er startet hos diætist og har tabt 6 kilo…. måske lidt er kommet på her i juleferien, men er tilbage på sporet på mandag (skal lige have resten af ferien med)

Og nu står et splinter nyt år foran mig. Nyt og klar og lige til at tage i brug.

Jeg skal til foråret afslutte mit samtale forløb, og det bliver spændende at skulle “stå på egne ben”. Jeg er klar og derfor skal jeg selvfølgelig afsluttes, men ja det bliver mærkeligt og jeg får lidt uro i maven, når jeg tænker på det.

Jeg har også andre planer for 2020 (hvor ser det egentlig pænt ud…2020) men pt. er det idéer på et stykke på papir, men noget af det har bl.a at gøre med Pernilleshylde 🙂

Rigtig godt nytår til jer derude –  og tak fordi I læser med.