Sellerijuice.

Hvad er det med det sellerijuice? Er det så godt, som mange siger?

Ja – det er det. Selvom jeg var noget forbeholden i starten. Jeg har læst en del artikler på nettet omkring juicen og hvad den er god for. Jeg kunne godt skrive det her, men vil hellere anbefale, at I læser om juicen på https://blog.kropsinstituttet.dk/blog/2018/6/5/er-sellerijuice-det-nye-mirakkelmiddel

Her står det hele beskrevet, meget bedre end jeg kan gøre det.

Jeg prøvede tilbage i januar at starte på juicen, men efter et glas opgav jeg… jeg kunne simpelthen ikke få det ned. Det har virkelig en grim smag…. der mangler vodka og tabasco 😉

Men senere blev jeg anbefalet det og da jeg hørte, hvordan det hjalp vedkommende, var jeg klar til at give det et nye skud.

Min primære årsag er jo angsten. På det tidspunkt mærkede jeg uro hver dag og havde stadig en del små angst anfald.

Jeg har nu drukket juice hver morgen i 4 uger…. og jeg har fået det så meget bedre. De sidste 3 uger har jeg intet uro haft og jeg har kun haft 2 små angst anfald. Jeg er mindre træt og min mave, som før tit opførte sig mærkeligt, er også faldet til ro.

I starten kunne jeg ikke drikke den anbefalede mængde, men valgte at hellere drikke lidt end intet. Jeg presser også 1/2 citron i, da det tager noget af den grimme smag. Et par gange har jeg drukket det, når det er helt friskpresset, men kan meget bedre lide det, når det er koldt. Så jeg laver til et par dage ad gangen, og har det stående i køleskabet. Jeg er nu også nået dertil, at jeg glæder mig til min juice hver morgen (ja selv på trods af smagen…)

Min vægt er for høj… jeg ved det og har vidst det længe, men har overhovedet ikke haft overskuddet til at gøre noget fornuftigt ved det, men nu har jeg tabt 2 1/2 kilo, så endelig er motivationen der for at få gjort noget ved den.

Så kæmpe anbefaling herfra – giv det en chance og husk citronsaften, det har virkelig hjulpet mig.

 

Og det blev hverdag.

Med alt hvad det indebærer:

Madpakker der skal smøres. Vasketøj der skal vaskes. Selleri der skal juices (eller hvad det mon hedder?) Bilværksted der skal ringes til. Bujo der skal opdateres. Vasketøj der nu skal hænges op. “Gammelt idrætstøj” der skal pakkes ud… suk… det bad jeg vist om, sidst der var idræt. Ex on the beach afsnit der skal ses. Som I nok kan høre; en pæn stille og rolig hverdag.

Påskeferien var fantastisk. Vi fik hverken set gedemejeri eller besøgscenter, men vi har i den grad nydt det gode vejr i haven og hygget i stor stil.

Har sendt ældste på skolerejse og de 2 yngste ville til farmor og farfar efter skoletid, så jeg har nået alt det overstående.

Så er man ligesom i gang 🙂

Torsdagstanker #8

 • Æggejagt i Gudhjem var ligeså hyggeligt som altid.
 • Fik mødt en masse dejlige mennesker.
 • Skal have lavet et par kaffeaftaler.
 • Fik også nusset pony – så dejligt.
 • Samtale nu hvert 14. dag… den skal jeg vist lige synke… men det er jo positivt.
 • Har verdens bedste og forstående storesøster. Love you og tak.
 • Og nu kommer der en hundevaps, der vil putte i sofaen selvom der jo ikke må være hunde i sofaen.
 • Æv har hjertebanken og uro – hvorfor nu det? Skridpomfrit.
 • Måske en kop relax vil være godt. Jeg prøver.
 • Godnat herfra.

Påske på Bornholm.

Øen er vågnet op fra sit vinterhi. De små byer, som oftest næsten er lukket ned om vinteren, åbner op her til påsken; butikker, spisesteder, museer.

Jeg vil anbefale jer, der kommer til øen på ferie at få fat i bladet; Denne uges Bornholm. Et gratis blad, som fortæller, hvad man kan opleve på øen. Pt. udkommer bladet hver 14. dag, men om sommeren udkommer det hver uge.

Børnene og jeg vil også tage rundt på øen i denne uge og her er lidt af det, vi indtil videre tænker, vi gerne vil besøge.

Vi startede dog allerede i dag med at besøge Oluf Høst museet i Gudhjem. Vi kender huset og dens smukke have ud og ind, da min mand jo arbejder der; men det er altid spændende, at komme ned og se årets nye udstilling/r. Som noget nyt i år, har museet lavet nogle kufferter, som børn kan låne med rundt på turen indenfor og udenfor.

Derefter tog vi på en af yndlings caféerne; Norresan og spiste is…. uhmmm.

Torsdag er der æggejagt i Gudhjem; en virkelig hyggelig tradition. Et ukendt sted bliver der gemt en masse æg. Kl. 12.00 mødes man på havnen og får at vide, hvor æggene er gemt (f.eks. på stykket ved Norresan) også er det ellers bare om, at gå derhen og lede. Finder man et æg, står der på ægget, hvad man har vundet. Det kan være en is, en flødebolle etc. Så torsdag er igen i Gudhjem, hvor der også hos Bech chokolade er en påskekonkurrence. hvor det gælder om at gætte, hvor meget et påskeæg vejer.

En af dagene går turen nok til det nye besøgscenter ved Hammershus; det har jeg endnu ikke set (børnene har). Et andet sted jeg endnu heller ikke har besøgt, er Lykkelund Gedemejeri. Vi bor endda ret tæt på, så måske det skal være en eftermiddagsgåtur.

Godaften herfra; hvor jeg vil nyde en kop te fra BornholmerHampen.

(Btw – dette er ikke et reklameindlæg – men blot personlige anbefaler og idéer – selvtak 🙂 )

  

 

 

 

 

Jeg ser frem til…

I den kommende uge har børnene påskeferie fra skolen. Hr mand skal arbejde de fleste dage; han arbejder på Oluf Høst museet i Gudhjem og det er netop åbnet til sæsonen.

Så en uge med feriebørn og jeg ser frem til:

 • Hygge og langsomme morgener.
 • Ingen madpakker.
 • Æggejagt i Gudhjem.
 • Varmrøget laks fra røgeriet ( Jubii elsker når røgerierne åbner igen)
 • (Forhåbentlig) solskinstimer i haven.
 • Ture ud i det blå.
 • Is på havnen.

Derudover ville det være skønt at få tjek på:

 • Div. indkøb til konfirmation i næste (!!) måned.
 • Skrive bordkort og lave bordplan.
 • Vasketøj. Vores kurve er bundløse..
 • Opdatere kalender med div. datoer for div. stævner, rejser mm.
 • Hvad vil jeg gerne nå de sidste måneder af min orlov.

God uge – og lad os håbe det bliver en uge med sol på næsen.

Hende den sure…

Hende den sure kost, som vi har haft besøg af i dag, må godt snart smutte. Og ja; den sure kost er mig! Sur, tvær, trist – sikke en cocktail. Hvorfor? Jeg ved det ikke. Det kom snigende i løbet af formiddagen. Egentlig har jeg ikke noget af have det i. Hvad har jeg at være sur og trist over?

Måske fordi jeg synes noget er uretfærdigt. Måske fordi små børn ikke skal flyve til himmels. Måske fordi jeg blev træt af ligegyldighed. Måske er det økuller og udlængsel. Måske er det udsigt til mine børn bliver ældre og dermed også mig.

Men er det ikke også ok at føle sådan nogen gange? At man bliver ramt og mærket så det går lige ind, der hvor man er sårbar. Jeg tænker det er ok. Det er jo heldigvis ikke en hverdagsting denne “cocktail”.

Jeg tænker at jeg går tidligt i seng. Lader tankerne flyve også i morgen er der en ny dag. Hvor jeg er sikker på at smilet og det gode humør er tilbage igen.

Torsdagstanker #7.

 • En fordel ved at være forkølet… jeg kan næsten ikke smage, hvor grimt sellerijuicen smager.
 • Træt træt træt i dag.
 • Kom det oliventræ alligevel for tidligt ud?
 • Og hvorfor sker der ikke noget med den avocado sten?
 • Bornholm er ved at vågne op fra sit vinterhi. Det er hyggeligt.
 • Hov pakke i gangen…. posten går åbenbart bare ind….#atbopålandet.
 • ….æv; bare kontaktlinser. Kunne heller ikke huske, jeg havde bestilt noget.
 • Aftensmad? Suppe? ej… det gider ingen nok spise….
 • Traktor på marken nu…. det kan vist kun betyde en ting…. gylle….
 • Løber Går lige ud og plukker grene til stuen… inden de lugter af gylle 😉

God torsdag 🙂

Nu ikke bare ved jeg, det er forår…

… nu ser og mærker jeg det også.

Det her med at gå hjemme er ikke mindre end fantastisk på så mange punkter. At det giver mig ro og overskud og tid til at arbejde med mig selv, er klart det vigtigste. Der ud over er der så mange plusser.

Jeg ser og mærker at foråret er kommet. Jeg ser det ikke bare bag ruden eller ved at læse vejrudsigten, jeg ser det, når jeg hver dag er ude; jeg ser at der er knopper på træer og buske og de for hver dag bliver større. Jeg ser at vintergækker er visnet og der nu blomster påskeliljer og krokus overalt. Jeg dufter ramsløgen, når jeg går nede på skovstien. Jeg hører fugle der pipper fra tidlig morgenstund uden at irriteres over at blive vækket. Jeg mærker solen, når den skinner og regnen når det regner.

Jeg elsker foråret. Endnu mere i år, hvor jeg også får lov til at mærke det.

Denne weekend var fuld af sol og varme. Børnene var lykkelige da trampolinen blev sat op; jeg var lykkelig da daybeden var klar. Fortnite blev byttet ud med udeleg og middagslur blev taget på terrassen.

Nu er en ny uge startet. Endnu en forårs uge; som jeg glæder mig til at mærke.

God mandag til jer alle.

Tjøs

Lige om snart…

Så er der blevet arbejdet på min blogs udseende og jeg mangler nu kun at få tilrettet lidt småting. (og ja jeg har fået hjælp, er ikke så teknisk anlagt)

Imens dette arbejde har stået på, har jeg ikke skrevet herinde, men jeg har fået set alle sæsoner af Hjem til gården, klippet flere påskekaniner, skrevet indlæg til Folkeskolen og skrevet lidt på en bog.

Og så er jeg hoppet med på sellerijuice bølgen. Det smager virkelig grimt, men har læst så meget godt om det, så jeg har bestemt mig for, at give det en chance. Jeg er ved at skrive et seperat indlæg omkring juicen.

Tjøs herfra