Torsdagstanker #2

 • Jubii… Sitter podcast; yndlingstorsdag ting.
 • Brownie med kikærter smager… mega godt. Uhmm….
 • Æv jeg ikke fik set A star is born.
 • Burde støvsuge….
 • Kortere skoledage – sådan! men gad vide om det betyder afskedigelser af lærere og pædagoger(?)
 • Vildt mærkeligt ikke at have fået løn – men det er det hele værd. Elsker at gå hjemme <3
 • Tandlæge i morgen; godt at Martin tager med og holder i hånd.
 • Det bliver godt i laden, glæder mig til at vise det frem.
 • Har gættet min fødselsdagsgave fra min mor 🙂 🙂
 • Er stadig ikke kommet igennem til en SKAT medarbejder, jeg orker ikke deres laaaaange vente tid.

Linedanserinde er trådt ud på linen.

Tidligere var jeg artisten med alle tallerkener på pinde. Dem der svinger; hurtigere og hurtigere, flere og flere. En efter en faldt tallerkener ned om ørerne på mig.

Nu er jeg tilbage i manegen. Som linedanserinde. Jeg er kravlet op ad stigen, taget første forsigtige skridt ud på linen. Holder den? Er linen stram nok, eller for løs? Vil jeg falde ned? Vil jeg komme over? Vil jeg trippe let over eller bliver det vaklende?

Ingen ved det… men jeg er kravlet op og jeg har taget første skridt ud på linen og ligenu holder den. Og jeg tør kigge ligeud – frem og ikke tilbage. Jeg vil over. Jeg skal over. Og første skridt er taget.

Forleden faldt jeg tilfældigt over denne smukke sang. Lov mig at gå ind og høre den på youtube. Den er så fin.

Kære Linedanser

Kære linedanser, udspændt
ligger foran dig
selve livet
du fik givet
gå nu kun din vej.
Du må turde træde ud
hvor dit liv kun er dit.
Det briste eller bære må
dette ene skridt.
Give fra dig hvad du magter
da ser du
en dag du nåede ud
og danser til himmelens stjerneskud.
Kære linedanser, hop nu
ud ved siden af.
Se dig danse
bare sanse
gøre hvad du ka’.
Være én, men én iblandt.
Og mødes så du gror.
Ja vent dig meget fra den kant:
Denne er din jord!
Tro mig når jeg siger til dig
det største
det ser man kun i det små.
Og kigger du opad er himlen blå.
Kære linedanser, ser du
livet er et net
øjeblikke
tro blot ikke
dansen kun er let.
Og en dag gør livet ondt
det ved jeg at det vil.
For livet er et liv på trods
smerten hører til.
Ud af sorgen vokser lykken
og livet
i påskens evige fest.
De stærkeste rødder har træ’r i blæst.
Linedanser – vælge livet
hvilken er din vej?
Følge hjertet
uforfærdet.
Sige ja og nej!
Verden spørger tit hvordan
og alt for lidt hvorfor.
Der er så mange ting man kan
– stå for det DU tror!
Gid du aldrig mister modet
og lader
det onde uimodsagt.
Når viljen befries, – da falder magt.
Linedanser i det høje
dans vidunderligt!
For det næste
er det bedste:
glæden ubestridt!
Tænk at få balancekunst.
Så helt ufatteligt!
At modtage sin stang og snor
ganske kvit og frit.
Uanset om du nu tror det,
så ved jeg,
at lyset brænder for dig!
Og kigger du op, er der nok en vej.
Tegning; min veninde Stine Camilla <3

Torsdagstanker…

 • For første gang i mange år, er jeg vild med januar.
 • Min nye neglelak, der er mørkegul, er flot.. men det ville klæde mine hænder at være brune og ikke blege.
 • Er helt ærgelig over jeg ikke skal med i stalden i dag. Hold nu op, det er hyggeligt.
 • Er blevet sådan en, der nu har kogte bønner i køleskabet, så de lige er klar til min frokost.
 • Hvorfor kan jeg ikke finde den artikel?
 • Har vi fået sendt konfirmationsinvitationer. Tjek.
 • Skal man se det der Kondo?
 • Hvor fa… var det jeg læste den artikel?
 • Er ret vild med, at familien nu også tæller en pony. <3 Total lykke.
 • Hvilken podcast skal jeg nu høre?

Kender I det?

Kender I det, når man ikke har set en veninde i lang tid og når man så ses igen, så kører snakken bare ?

Sådan en veninde har jeg <3

I dag mødtes vi efter ikke at have set hinanden i lang tid. Det var SÅ hyggeligt. Snak, grin og kaffe (og en salat bowl til mig, typisk mig at komme afsted uden at have spist frokost.)

Vi kan grine over de samme ting, undres over de samme ting, græde over de samme ting , også har vi også til fælles at vi begge er Nynne-kloner. Simpelthen så rart at vide, at man ikke er alene på det punkt. 🙂

Og nu var det så, jeg egentlig gerne ville dele sådan en historie med jer ( altså en af mine egne… ) men så kan jeg overhovedet ikke komme i tanke om en… Måske man skulle begynde at skrive dem ned…eller netop ikke. Det må blive en anden dag så.

Vi mødtes på cafe Momo i Rønne. Super hyggelig indretning med borde og stole og bænke i en skøn blandet samsurium. Jeg spiste som sagt en salat bowl, men var også fristet af dagens suppe, deres humus og hjemmebagt brød og sandwich… Det var første gang , jeg var der i dag, men bestemt ikke sidste.

 

 

En uge uden.

Jeg har simpelthen haft en uge uden de store angst anfald. wuhuuu….. 🙂 Jeg har et par gange haft den der snigende angst fornemmelse, men har hver gang kunne komme ud af det.  Jeg har den vildeste optur over det.

Jeg elsker simpelthen at gå hjemme på orlov. Elsker at jeg har kunne planlægge min uge, så der har været overskud både til en bio tur med min søn og har kunne komme med ældste datteren i stalden en del gange. Dog ved jeg godt at træerne ikke vokser ind i himlen og når jeg kigger på kalenderen for næste uge, kan jeg godt se, at der ikke skal laves flere aftaler, end dem der er plottet ind.

Forleden blev jeg kontaktet af en bekendt, som fortalte at man via Angstforeningen kan melde sig til selvhjælpsgrupper i sit nærområde.

En selvhjælpsgruppe skal ikke forveksles med behandling, det er det ikke, men en gruppe hvor man kan møde ligesindet. Jeg har selv erfaret via mit gruppe forløb (som var et behandlingsforløb), hvor fantastisk det er, at mødes med nogen, som lige præcis ved, hvordan man har det, når man har angst.

Men men… angstforeningen har ingen selvhjælpsgruppe/r her på Bornholm. Så jeg har lovet, at dele dette opslag her via min blog. Angstforeningen vil meget gerne starte selvhjælpsgrupper her på øen, så hvis du kender en, der ville kunne have brug for sådan en gruppe eller du selv har, så læs opslaget og kontakt angstforeningen.

Jeg har ingen aktie i dette, men det er vigtigt for mig , at dele det, da der kan sidde mange derude, som vil kunne drage nytte af en selvhjælpsgruppe. Hvis billedet er svært at se, er I velkomne til at skriv til mig, så kan jeg sende det på mail.

2009 vs 2019.

På facebook og instagram kan man i øjeblikket se billeder, folk viser hvordan de så ud i 2009 og 2019. Selv har jeg lagt dette billede op.

Billedet til venstre er fra januar 2009, hvor jeg var temmelig gravid med tvillinger. Tvillingerne blev først født i marts; 4 dage før termin…. puha, det var tungt tilsidst. 2009 var selvfølgelig præget en del af, at vi nu var forældre til 3.

Min mand havde 14 dages barsel også havde vi lidt hjælp fra familie, der kom over, men ellers var jeg ret hurtig alene med dem i løbet af dagen. Mange har spurgt, om det ikke bare var hårdt at få tvillinger. Men det var det ikke…De sov, var vågne fik mad, var lidt vågne og sov så igen.

Jeg har aldrig synes , det var hårdt at have tvillinger. Der har været tider med mindre søvn, da de på et tidspunkt ikke sov lige længe til middag og de var længe om at sove igennem. Men hårdt nej.

Ellers er der sket flere andre ting i de 10 år, der er gået. Det blev tiden, hvor vi begge fik fast arbejde og dette var klart med til, at vi faldt rigtig godt til på Bornholm.

Vi har været på nogle dejlige rejser og vi har fået gjort nogle gode ting ved vores gård.

2019 er startet. Børnene går nu i 3. klasse og 7.klasse. Min mand er direktør på den museum, hvor han fik arbejde dengang og jeg har orlov fra mit arbejde, som børnehaveklasseleder.

Kigger jeg i spejlet, kan jeg selvfølgelig se, at jeg er blevet ældre…. og ja… det kan også mærkes. Selvfølgelig har der været op og nedture i de 10 år, især sidste år var på nogle punkter ufatteligt hårdt. Men jeg er på vej op igen. Jeg kan mærke det og det er fantastisk igen at mærke. Nogle af de drømme jeg har haft, har jeg mulighed for nu at prøve af. Det er jeg megt spændt på, hvordan det vil gå 🙂

 

 

En tur ned af memory lane.

I 2005 blev jeg mor for første gang. At det er 13 år siden, er ikke til at forstå.

Jeg synes jo stadig, det var i går,  at jeg gik rundt den første nat hjemme fra hospitalet med min lille babypige i armene og nynnede Pjerrot sagde til månen, mens måneskinnet lyste ind i køkkenet på Vesterbro. En lille pige med rødt hår og de smukkeste øjne.

Håret er stadig rødt – øjenene stadig lige smukke, men min lille babypige er ved at vokse mig over hovedet. Det er faktisk ikke helt til at forstå og tilmed skal hun konfirmeres til foråret.

I går sad vi og lavede invitationer til den store dag og i den forbindelse kiggede jeg på billeder fra  hendes første 13 år.

Første dag i livet, første bad, første jul, første tur i barnevognen, første ferie, flytte til Bornholm, starte i børnehave, blive storesøster, starte i skole, venner og sport og en masse dejlige oplevelser. En masse første oplevelser. Oplevelser som er blevet til erfaringer og minder og puttet i livets rygsæk.

Rygsækken er stadig stor og der vil blive puttet meget mere i. Jeg glæder mig til at følge hende på vej.

 

 

 

Hvad hjælper når angsten kommer.

Når jeg nu ser tilbage, kan jeg se, at jeg har haft angst anfald i flere år. Jeg har bare ikke været klar over, at det var det. De kom ikke ofte og nok derfor, jeg troede , jeg “bare” var ved at blive småsyg og gik i seng.  Derfor blev det også min første løsning, da de begyndt at komme lidt oftere. Ind under dynen og sove fra det.

Sidste år i januar gik jeg endelig til lægen, da angstanfaldene kom dagligt og var enormt invaliderende. Jeg blev henvist videre og kom, som jeg har nævnt før, til at gå i angstgruppe. Det var en kæmpe hjælp og her jeg endelig blev klar over, hvad angsten kom af. Jeg er heldigvis fortsat med at gå til ene samtaler, hvor vi arbejder på samme måde. Det er også en kæmpe hjælp for mig.

Så angstgruppe og samtaler er jeg meget glad for, at jeg blev tilbudt og tog imod.

Dernæst har det været en stor hjælp i hverdagen, da jeg valgte at være åben omkring det. Det er bestemt ikke nemt, da angst og andre psykiske lidelser, desværre er utrolig tabu belagt. Det var mega svært og er svært, når jeg fortæller, at jeg har angst. Langt de flest har været helt fantastiske. Jeg vil rigtig gerne have at folk spørger ind til det. Det er blevet en stor hjælp for mig, at tale om angsten.

Men hvad kan jeg ellers gøre for at angsten bliver mindre og mindre? Og hvad gør jeg, når jeg har anfaldene?

Det er rigtig vigtigt for mig at jeg får en god nattesøvn. Frisk luft og motion, pt. er det gåture med min hund.

Jeg øver hver dag min vejrtrækning, det er en kæmpe hjælp for mig, når jeg får angstanfaldene, at jeg så har styr på det, da jeg havde tendens til at hyperventilere i starten.

Pt. skal jeg heller ikke have for mange aftaler på en uge; min krop siger fra lige med det samme, hvis jeg har for meget om ørerne,  i form af angst.

Når jeg har selve anfaldene kan jeg tage en pille og ca. 1/2 time senere, er jeg (oftes) angstfri. Men jeg er igang med at prøve forskellige ting, så pillen  kun er absolut sidste udvej, hvis jeg har det rigtig skidt. Så ud over at koncentrere mig om min vejrtrækning, flytter jeg fokus. Måske går jeg igang med at tømme opvaskemaskinen, går ud og ser om der er post o.lign.

Nogengange kan jeg mærke angsten komme snigende, men da jeg bl.a. har panikangst kan anfaldene også komme meget pludseligt. De gange jeg kan mærke den komme, prøver jeg at lave den model, vi bruger til samtalerne. Men det er stadig rigtig svært for mig.

Inde på Psykiatrifondens hjemmeside, er der rigtig mange gode øvelser bl.a. er der en, der hedder Led angsten på afveje, det prøvede jeg forleden dag og den hjælp. Da jeg mærkede angsten komme snigende, lagde jeg mig på sofaen og for mig selv beskrev alle tingene i stuen; ” jeg ligger på en sofa, den er grå, den har 4 puder osv… da jeg beskrevet sofaen gik jeg videre og jeg nåede ikke stuen rundt, så havde angsten sluppet. Jeg var nærmest helt høj bagefter.

Grunden til at jeg ikke har kigge så meget på de øvelser, der er derinde, er fordi hende der forklare dem, har en meget speciel stemme, som jeg ikke rigtig, har kunne holde ud. Men jeg har nu givet det en chance og kan kun anbefale, at man kigger derind.

Det er lidt svært at finde, men man skal ind under: Viden – gode råd og så langt nede på siden kommer Det mentale motionscenter. I det hele taget er det en super god hjemmeside, hvor man kan få viden, råd og vejledning. Tjek den endelig ud.

God lørdag herfra 🙂

 

I dag var jeg en af de forældre…..

I dag var jeg en af de forældre, som alle andre forældre, er trætte af. Jeg skrev et surt opstød på forældreintra. Til min datters klasse kun? Nej da; til hele årgangen.

Min ældste datter kom nemlig hjem med lus. Hun er 13. år og det er anden gang i hendes liv, at hun får lus. Så egentlig er vi jo sluppet billigt, i forhold til mange andre, kan jeg forstå.

Men da jeg havde kæmmet en time og ja var temmelig træt i armene, så blev jeg bare så træt. Så træt fordi der tit på intra står om lus, Jeg tjekker mine 3 børn hver gang, nogen skriver noget om lus og alligevel er det ofte at der står, at nu er der igen lus. Man må da for hulen kunne komme dem til livs. En fælles indsats opfordrede jeg til. Alle. Alle som en… lad os kæmme vores børn… alle… alleeeeee…….. Frem med lusekammen og KÆM!

Jeg undskyldte i mailen mit lidt sure opstød og derefter tømte jeg Matas for div. kamme, balsam, shampoo mm.

Undskyld. Og ja vi har kæmmet resten af familien – vi klarede frisag…. puha…..

 

De første to dage på orlov i tal.

Antal jeg gange jeg har ringet til SKAT: 16 gange.

Antal gange jeg  kom igennem til SKAT: 0 (!!) gange.

Antal kopper kaffe: 10+.

Antal gange jeg havde lyst til at bestille noget på nettet, men stoppede mig selv: 3.

Antal Smooties: 2. uhmmm det bliver jeg forfalden til.

Antal gang jeg chattede hos en medarbejder hos SKAT: 1.

Antal gange hun sagde jeg skulle ringe derind i stedet: 1…. suk….

Antal gange posten kom med en pakke til mig: 1… ups…men bestilt før jeg gik på orlov og stadig fik løn jo.

Antal nyopdaget podcasts: 2.

Antal gange jeg bare er glad for min beslutning om orlov: ca. 1 mill gange…. 🙂

Antal ideer jeg har fået om, hvad jeg gerne vil her i min orlov: 3…. men holder det for mig selv lidt endnu. Sorry…