Den hyggeligeste juleaften.

Dagen i foregårs var lige, som jeg havde drømt om. Og kan man så ønske sig mere?

Min søster og hendes familie skulle have været til Bornholm og fejret jul med hendes svigerfamilie, men da Sverige lukkede grænsen, kom de ikke herover. Min søster og jeg har en gammel tradition med at vi ringer sammen d. 24. december kl. 12.00 og drikker portvin og ønsker hinanden glædelig jul. Dette skulle vi i år havde gjort hos os på gårdspladsen, men da de jo alligevel ikke kom til øen, blev det som det plejer. Det er en tradition jeg elsker.

Efter at have skålet, gik jeg igang med at lave ris ala mande, det er egentlig lidt fjollet, for ingen af os 5, er speciel vilde med det, men vi synes det skulle være der, og ellers gik dagen med at pigerne kom forbi på ponytur med nogle af deres veninder, så hyggeligt, desværre i p*.regnvejr.

På et tidspunkt om eftermiddagen kom der “en ked af det følelse” snigende. Det kræver måske en dag nogle indlæg om hvorfor, men det har taget mig mange år, at holde af julen. Heldigvis fik jeg sagt skrid til følelsen, gave den en på paletten med make’uppen og Disneys’s juleshow. Tak Jesper fårekylling – du kan noget – selv efter jeg er blevet voksen.

Vi nød julemiddagen og sad længe ved bordet, og mens vi fik ryddet af bordet blev der lagt lidt flere gaver under træet og tændt lys.

 

Eftersom vi kun var os 5, både dansede (eller gik vi nok mere) rundt og træet og sang. Resten af aftenen gik med gaveuddeling og pakken op. Alle fik nogle rigtig fine gaver. Vores børn er nu så store, så jeg havde ikke regnet med at de havde lavet laver i år, og blev meget glad og rørt over de købte ting,  jeg fik af pigerne, de havde virkelig fundet på ting, som passer lige til mig. Men som tog vores søn fusen på os…. i håndværk/design har de lavet bordskånere og de lå under træet til os.

En helt igennem skøn og hyggelig aften bare os 5.

I går og i dag er også uden planer andet end god frokost, pakkeleg, se en film og hygge hygge hygge.

Glædelig jul fra alle os til alle jer.

Julen 2019.

Jeg havde en idé om lange julelister med alt det december bød på, men inden jeg fik set mig om, blev det juleferie. Og pyt med de lister – for vi fik jo alligevel bagt, hygget og pyntet træ inden d. 24. december.

Juleferien kom… og var tiltrængt. Trængte til fri med familien, ingen vækkeurer, ingen madpakker mm.

Lillejuleaften blev træet pyntet, de sidste gaver pakket ind og vi fik risengrød til aftensmad foran tv’et.

Juleaftensdag vågnede jeg alt for tidligt, men omvendt var det også meget rart at komme op og have god tid til div. klargøring.

Så inden kl. 12 havde jeg både lavet ris a la mande og Waldorf salat. På slaget 12 ringede jeg til min storesøster og ønskede glædelig jul. Det gør vi hvert år imens vi “sammen” drikker et glas portvin, det er så hyggeligt.

Ellers gik dagen med mere madlavning, dække bord og kl. 16.00 gik pigerne og jeg i kirke. Det var så fint og jeg blev rørt, da vi sang Dejlig er jorden samtidig med at julestemningen så småt indfandt sig. Hjemme hoppede vi i praktiske sko og kørte i stalden og sagde god jul til ponyerne, de skulle selvfølgelig også have nus, gulerødder og julegaver.

Vi nåede at få set Tinka, inden at mine svigerforældre kom kl. 18.00.

Vi gik først til bords ved 19-tiden, da vi lige af 2 omgange skulle lave sovs. Lækker mad og god vin.

Derefter sang og dans om træet…. kaffe, guf og julegave udpakning og hygge.

Det var virkelig en dejlig og hyggelig dag og aften.

I juledagene har vi hygget herhjemme, spist (mere) god mad, spillet spil og bare slappet af.

Al pynt er pakket væk – jubiiii. Når julen først er slut kan jeg nærmest ikke hurtigt nok få pynten taget ned.

Om et par dage er det nytår og jeg er ved at skrive på et indlæg med tilbageblik på 2019.

Her lidt billeder – Glædelig bag-jul til jer derude.

Kl. 12 portvinen er klar.

Julebordet.

Juletræet med sin pynt.

Fine Østerlars kirke.

Pakkeleg og hygge 1. juledag.

1. december.

Så sluttede den lange kedelige november måned. Jeg troede aldrig den ville få en ende. Men med december kom også solen og frosten og sikke smukt, det er derude i dag.

Som jeg vist nævnte sidste år har december måned i mange år ikke været en af mine favorit måneder. Efter jeg har fået børn er det dog blevet bedre og bedre og de sidste par år er jeg endda begyndt at små glæde mig til julemåneden.

Derfor vil jeg i år byde december velkommen med en lille liste (jeg elsker jo lister) over yndlings-jule-ting: 

  • Film: Love actually. Elsker elsker elsker den film…. Den skal ses hvert år i december.
  • TV julekalender: Som barn var jeg vild med Jul i Gammelby. Som voksen har jeg moret mig over Juletestamentet.
  • Sang: Last x-mas. Ingen er vel i tvivl der.
  • Småkage: Julemandens knapper. Ingen jul uden.
  • Slik: Sne bolde og skum julemænd. Igen ingen jul uden.
  • Pynt: Min snemands rystekugle fra jeg var barn.
  • Tradition: Risengrød til nissen i laden d. 23. december og drikke portvin kl. 12 d. 24. december, imens vi ringer og ønsker min søster og familie Glædelig jul.
  • Salme: Dejlig er jorden. ♥
  • Kalender bog: Glæd dig. Så fin.

Glædelig 1. søndag i advent og 1. december.

Det sniger sig ind på mig.

Blandt kendere kaldes jeg Grinchen. Jul er ikke noget jeg normalt glæder mig til. Men hvad er det så, der er ved at ske i år?

Jeg tager mig i at nynne… All I want for Christmas is youuuuuu…. Jeg har allerede sat 2 juleting frem i stuen og forleden bestilte jeg en julebluse; mega cool btw… Med et billede af Wham / Last Christmas.

I dag holdt Coca colas julelastbilen i Østermarie of all places og  og på min foranstaltning tog jeg derhen med mine 2 yngste. Så julet, så hyggeligt. Der var en fin snert af julestemning, det manglede bare at det havde sneet.

Hvad sker der lige for det? Jeg glæder mig til december, som i glæder mig.

Forleden så Nora og jeg over 2 dage Tinkas juleeventyr – fik jeg der tryllet lidt julestemning frem i mig? Jeg ved det ikke, men det er faktisk en rar fornemmelse.