Kan man bo på en ferieø?

Bornholm Bornholm Bornholm, du min dejlige ferieø…. lød det ud af højtalerne på færgen, da vi var ved at være i havn en sensommer dag. Solen skinnede og det var dejlig lunt. Bornholm tog sig ud fra sin smukkeste side denne dag.

Vi var dog ikke på vej på ferie; vi havde en aftale med en ejendomsmægler, som skulle vise et nedlagt landbrug frem for os.

Om vi havde tilknytning til Bornholm? Nope…men Bornholm havde huset, som vi var faldet for på nettet og som blev ved med at spøge, selv efter huskiggeri i Farum, Roskilde og Søborg.

Ejendomsmægleren var ved at køre i grøften, da han hørte, at det var første gang at Martin var på Bornholm. Men salgsmand som han var, tog han den til sig og kørte en omvej til gården, så vi fik set mere af øen. (Godt trick 😉 )

Gården var alt det, vi ikke ledte efter og mere til :-)… hvad gør man når man er forelsket?

For lidt værelser i stuehuset, for dyrt, for alt muligt, men… vi kunne se muligheder, vi kunne se os som familie her, ikke kun på gården,  men på Bornholm.

Tilbage i Rønne havde vi stadig nogle timer, indtil vi skulle med færgen igen. Vi havde lille Helma med på knap 1 år. Hun fik frokost også faldt hun i søvn i klapvognen, imens gik vi rundt i Rønne og fandt en bænk, hvor vi satte os. (Den bænk står der endnu, og jeg mindes altid denne dag, når jeg kommer forbi den)

Her sad vi. Længe. Vi talte meget om, om vi kunne flytte væk fra Vesterbro, fra venner og familie, fra job, fra tryghed. Til en ferieø, til stilhed om vinteren, til feriestemning om sommeren. Til et eventyr.

Vi valgte eventyret og alt det usikre. Og i morgen 1. marts er det 13 år siden, at vi overtog gården og flyttede fra Vesterbro til Bornholm.

Om vi har fortrudt? Ja det gjorde vi faktisk efter nogle år, men skæbnen ville, at vi ikke kunne få solgt gården og det er vi i dag så lykkelige for. Vi blev… på Bornholm… på gården  og i dag kan jeg ikke forestille mig at bo noget andet sted i Danmark. Jeg elsker den ro, som er her. Selv midt i juli, når man holder i kø hele vejen ned i Gudhjem, når vinteren er lang og grå, så får jeg en ro, som er god for mig.

Vores eventyr har budt på svære tider, men på endnu flere fantastiske tider. Det er her vi fik vores to yngste – at vores lille familie blev på 5, det er her jeg har mødt nogle fuldstændige fantastiske mennesker, som betyder alt for mig. Jeg har lært ufattelig meget om mig selv. At jeg ikke kan alt, selvom jeg troede jeg kunne. At jeg på den hårde måde lærte, hvad der er det allervigtigste for mig. Ikke at jeg ikke vidste det, men jeg troede, jeg både kunne være mor/hustru og power kvinde på jobbet, det var jeg ikke en af dem, der kunne… og det er faktisk ok.

Bornholm Bornholm Bornholm, du min dejlige ferieø… Bornholm Bornholm Bornholm… du har lært mig, at man skal turde springe… at vove er at tabe fodfæste for en stund. Bornholm Bornholm Bornholm tak for en masse lærerige år. I morgen vil vi poppe champagnen og skåle for 13 år på øen i søen.

Tak.

 

 

Efter ferie kommer hverdag.

For mit vedkommende er mine 4 ugers ferie slut. I mandags startede jeg på arbejde igen. Mentalt klar og parat og hovedet fuld af nye ideer. Min orlov har budt på mange tanker om fremtiden; hvilket har været en meget positiv proces for mig at være igennem. Jeg er på en arbejdsplads, hvor jeg har nogle virkelig fantastiske kolleger og leder og at være tilbage med dem, er kun et kæmpe plus.

Jeg havde kriller i maven, da jeg forleden gik ned i “mit” klasselokale. Skolen var aldrig årsag til min angst, men lige op til min beslutning om orlov, var det også et sted jeg fik angst. Men jeg har nydt at gå rundt dernede og gøre klar til de små elever, som starter på mandag. Jeg tænker at måske der kommer lidt kriller igen på mandag, men jeg er ikke i tvivl om, at hvis der gør, så er det kriller på den gode måde. På den der “sommerfugle i maven måde” For jeg glæder mig helt vildt. Jeg glæder mig til at møde dem. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal lære hinanden at kende. Jeg glæder mig til det første emne, der er forberedt til dem, jeg glæder mig til sange, lege, opgaver, hygge, skovskole, samling, mange spørgsmål, til at give dem grundstenene i deres skoleliv, til at pirre deres nysgerrig. Jeg glæder mig. 

På mandag går hverdagen rigtig igang, når også mine børn starter i skole. Så skal vi igen igang med madpakker, lektier, huske idrætstøj, huske at tjekke intra – alt det jeg står og fortæller mine elevers forældre om 🙂

Men sikke en dejlig sommerferie vi har haft.

Vi har nydt at have fri og være sammen og komme ned i gear alle mand. Vi har nydt stranden og solen. Ligget på langs og læst og set film. Spist mange is og god mad. Grint og talt og været sammen.

Jeg kan godt lide hverdagen og det er også ok at den er igang, men jeg er endnu mere fan af ferier og på mandag er der 9 uger til efterårsferien 🙂

 

Bornholm – miniguide.

Jeg har før nævnt steder på Bornholm, hvor jeg / eller vi som familie kan lide at komme. Vi er midt i sommerferien og øen er godt fyldt op, kan man vel godt sige.

Derfor synes jeg, at jeg igen vil komme med en mini guide til steder at tage hen.

I dag når jeg har hentet Balder på fodboldskole, kører vi til Hasle vandland. Vi har ikke været der før, så det bliver sjovt at prøve noget nyt.  Jeg glæder mig til poolen med luftmassage og til sidde på en solvogn og få sol… Balder glæder sig til poolen og til splash waterpark. Det koster 40 kr pr. person og der er åbent fra kl. 11.00 – 20.00.

Derfra kunne vi godt finde på at køre omkring Hammerhavn og spise en sandwich. De har imo nogen af de bedste sandwich på øen, også er der virkelig en smuk udsigt og pivhyggeligt.

Hvis man nu er til fisk, så er NordBornholms røgeri et rigtig godt sted at tage hen. Der er en stor lækker fiskebuffet, hvor der er mange forskellige ting, og både børn og voksne bliver mætte her. Terressen ligger lige ud til Østersøen, men man kan også sidde indenfor. der åbent fra kl. 11.00 – 22.00 så man kan både spise frokost og aften der. (Også er der is incl. i buffet’en…. uhmmmm 🙂 )

Forleden aften var jeg på Gæstgiveren i Allinge. Gennem sommeren spiller forskellige bands og solister her hver aften. Denne sommer har de virkelig et fedt program; vi hørte Alphabeat og det var virkelig en fest. De næste par uger byder bl.a. på Pernille Rosendal, Mads Langer, Folkeklubben og mange flere. Det er klart et besøg værd og et af mine favorit sommersteder her på øen.

Lidt før Allinge ligger Sandkaas, hvor der kl. 9.00 – 10.00 er morgenyoga på stranden. Det er nogle år siden jeg prøvede det. Men det var helt magisk. Tank at starte dagen i det lune sand med en dejlig gang yoga. Jeg havde min egen yoga måtte med, men man kan også låne hos dem. Efter morgenyogaen vil jeg anbefale at nyde morgenkaffen oppe i strandbaren, så er ens morgen begyndt på en helt fantastisk måde.

Bornholm har så meget at byde på. Det er også super hyggeligt at tage til en af byerne og bruge dagen der med at gå rundt. Eller pak en madkurv og kør ud og find en grøn plet eller nogle klipper og nyd roen og udsigten. For lige meget, hvor fyldt øen er, synes jeg altid man kan finde ro her. Noget som jeg sætter stor pris på.

Påske på Bornholm.

Øen er vågnet op fra sit vinterhi. De små byer, som oftest næsten er lukket ned om vinteren, åbner op her til påsken; butikker, spisesteder, museer.

Jeg vil anbefale jer, der kommer til øen på ferie at få fat i bladet; Denne uges Bornholm. Et gratis blad, som fortæller, hvad man kan opleve på øen. Pt. udkommer bladet hver 14. dag, men om sommeren udkommer det hver uge.

Børnene og jeg vil også tage rundt på øen i denne uge og her er lidt af det, vi indtil videre tænker, vi gerne vil besøge.

Vi startede dog allerede i dag med at besøge Oluf Høst museet i Gudhjem. Vi kender huset og dens smukke have ud og ind, da min mand jo arbejder der; men det er altid spændende, at komme ned og se årets nye udstilling/r. Som noget nyt i år, har museet lavet nogle kufferter, som børn kan låne med rundt på turen indenfor og udenfor.

Derefter tog vi på en af yndlings caféerne; Norresan og spiste is…. uhmmm.

Torsdag er der æggejagt i Gudhjem; en virkelig hyggelig tradition. Et ukendt sted bliver der gemt en masse æg. Kl. 12.00 mødes man på havnen og får at vide, hvor æggene er gemt (f.eks. på stykket ved Norresan) også er det ellers bare om, at gå derhen og lede. Finder man et æg, står der på ægget, hvad man har vundet. Det kan være en is, en flødebolle etc. Så torsdag er igen i Gudhjem, hvor der også hos Bech chokolade er en påskekonkurrence. hvor det gælder om at gætte, hvor meget et påskeæg vejer.

En af dagene går turen nok til det nye besøgscenter ved Hammershus; det har jeg endnu ikke set (børnene har). Et andet sted jeg endnu heller ikke har besøgt, er Lykkelund Gedemejeri. Vi bor endda ret tæt på, så måske det skal være en eftermiddagsgåtur.

Godaften herfra; hvor jeg vil nyde en kop te fra BornholmerHampen.

(Btw – dette er ikke et reklameindlæg – men blot personlige anbefaler og idéer – selvtak 🙂 )