Når man er forkærstede, kan man mærke det i maven.

(Sponsoreret indlæg)

Følelser er noget vi alle har; store følelser, små følelser. Ligemeget om vi er 6 år eller 40 år. Rare og dejlige følelser og følelser som gør ondt og kan gøre os kede af det og bange. Det er så vigtigt at følelser er noget, vi kan tale åbent om. Alle vores følelser; de rare og dem der er svære. I mit arbejde som børnehaveklasseleder finder jeg det vigtigt, at lære mine elever at sætte ord på bl.a netop deres følelser. 

I samarbejde med firmaet CIHA har jeg fået lov til at teste deres brætspil: Alle mine følelser – indeni og udenpå med min børnehaveklasse. På tur rundt i kroppen får man talt om mange forskellige følelser og hvor de sidder henne.

Jeg havde flere idéer til, hvordan vi skulle spille spillet, men valgte her første gang at tage et billede af spillepladen og vise det på vores smartboard, så alle kunne se. Brikkerne satte jeg fast med elefantsnot.

Inden vi begyndte at spille, talte vi om mange forskellige følelser og hvor vi kunne mærke dem henne og hvad de gjorde ved os. Min klasse kom med mange fine tanker og vi fik talt om, at man kan være så ked af det, at man får ondt i maven, men at man også kan være så glad, at det helt kilder i maven. Vi talte også om, at følelser kan få ens hjerte til at banke hurtigere; ja sagde en af mine elever, det er når man er forkærstede. (Forelskede)

Det er en super godt spil at spille med den aldersgruppe. De kan reflektere og er gode til at komme med forskellige bud og idéer. Der er god afveksling mellem snak og med at man skal vise noget selv; f.eks at man skal rejse sig op og vise noget med kroppen og ansigtet. 

Vi grinte også flere gange, da spillet også har spørgsmål som; “far er vred – hvad har fået ham til at føle sådan?” 

Og det var næppe pga. chokoladen blev vi enige om.

Vi skal snart spille Alle mine følelser  igen. Spillet egner sig både til at spille hjemme i familien, men jeg synes bestemt også det kan spilles i skolen med de mindre klasser; både som vi gjorde, som en fælles aktivitet, men også i mindre grupper.

Spillet vil jeg bruge fremover, når vi skal tale om følelser i børnehaveklassen.

1.1.2021.

Godt nytår.

I går fejrede vi nytår i boblen. Min lille familie bobbel. Det var så hyggeligt og sjovt. God mad, gode snakke, god musik og hygge. Og nåååå ja konfettirør.

Det tog 1 1/2 støvstugerpose at få væk i dag. Men som sagt, virkelig hyggelig aften.

I dag har den så stået på, udover støvsugning, på absolut ingenting og det eneste valg jeg gider tage i dag, er om der skal ses Bagedyst eller x-faktor.

Nu er Mette Frederiksens nytårs tale netop begyndt og bagefter skal vi have rester.

Vi er stadigvæk i en verden med pandemi, lad os håbe at 2021 giver den et ordentlig los i r*….

På mandag står den på hjemmeundervisning af min 0. årgang, så en af dagene skal jeg lige sadle om mht undervisning mandag, men for nu er det stadig ferie.

Godt nytår til jer alle.

2 dage til jul. Tirsdag d. 22.december 2020.

Nå men så blev Bornholm da lige isolereret fra resten af Danmark. Jo jo man kan komme fra øen med fly eller ved at sejle til Køge, men derfor kan jeg nu alligevel ikke lade være med at føle at vi er noget isoleret. For 10 år siden var vi det også, men der var det pga snestorm. Øen var simpelthen gemt i sne.

December 2010.

Der må være noget ved denne dato; for 3 år siden sad jeg og min familie i en flyver på vej mod Thailand, alt imens min lille mormor fløj til himmels. Uden jeg fik sagt farvel, uden et sidste kram. Uden varsel om at det ville ske.

Jeg savner min mormor hver eneste dag, hun har været en stor del af hele mit liv.

2 dage til jul.

2 dage til en jul som i år bliver en anden for mange mennesker.

Vi skal holde jul herhjemme os 5, præcis som under snestormen for 10 år siden og jeg er sikker på vi får en super hyggelig jul.

4 dage til jul. Søndag d. 20. december 2020.

Juleferie. Ja tak. Har sparket den igang med at se hele sæson 2 af Hjem til jul. Helt helt fantastisk norsk juleserie på Netflix. Den har både fået mig ned i gear, i julehumør og gjort at jeg nu ønsker mig både sne og en sparkstøtting. Dem der kender mig, vil nok tro at den er helt gal med mig, da jeg normalt ikke er til kulde og sne, men da der ikke er noget der overhovedet er normalt dette år, så går jeg efter sne nu…. men kun hvis jeg kan glide afsted på en sparkstøtting.

Med 4 dage til jul:

 • Er jeg færdig med at købe alle julegaver.
 • Mangler alt andet indkøb. Læs juletræ og mad 🙂
 • Har jeg stadigvæk ikke drukket så meget som et glas gløgg.
 • Er jeg bagud med min julekalender…. hvad sker der for det, det er ellers spiseligt.
 • Har endelig fået lyst til at skrive igen, det troede jeg også tilbage i november og jeg har som sådan også haft lyst, men overskuddet har jeg brugt på familien og arbejdet. Så håber jeg vil få skrevet noget mere nu det er ferie.

Christmas is all around you…..

Torsdagstanker #14.

Jeg kunne godt bygge hule.

Mandag synes jeg benene blev slået væk under mig og det kom al al for tæt på.

Endelig test tid i morgen for mine 2 yngste som er hjemsendt fra skole. Puha…. tanker og rumlen i maven.

Jeg savner en verden der ikke er fra forstanden.

Sikke de to klare hjemmeskole flot.

Og ældste terminsprøver.

Jeg er satme så stolt af mine børn ❤️❤️❤️

Sommerferie anno 1983. Del 2.

Min sidste feriedag. På mandag skal jeg på arbejde igen efter 4 fantastiske uger. Dette bliver sidste 80’er ferie indlæg for denne gang, men har heldigvis masser noter til flere indlæg på et senere tidspunkt. Det har virkelig være sjovt at skrive disse ferie indlæg; oplevelser jeg helt havde glemt har jeg genoplevet og min lyst til selv at putte familien i bilen og køre sydpå en dag er kun blevet større. Jeg vil så gerne vise dem og selv igen opleve bl.a. Alsace, som jeg husker som noget af det smukkeste. Måske jeg skal logge min far og familie med, så han kunne være medguide ? Nu må vi se. Her kommer ihvertfald 2. del af sommerferien 1983.

Så nåede vi til mandag i 3. uge af ferien, hvilket var ensbetydende med at vi måtte vende næsen nordpå igen. Vi sagde på gensyn, det var en meget god plads og så goodbye til Coté – d’or. Vi ankom gennem Chablis til campingpladsen i Tonnerre ved 14-tiden, det var igen 38 grader. Vi stillede hurtigt op og kørte så tilbage til Chablis, hvor vi kørte lidt rundt i de snævre gader. Fik et par kir på det lille torvs restaurant. Derefter besøgte vi Bacheroy-Josselin og deres nye eksport manager viste os rundt i de nye kældre og gav en smagning ag 1982 årgang fra fad. Det var en god modtagelse vi fik. 

Om aftenen fik vi grill mad og bagefter så vi på de lokale spille boule, indtil en lille fransk pige på 2 år kom hen og tog Henriette i hånden for at vise hende et eller andet. Lidt efter legede alle 3 piger og forsøgte at lære at tale fransk/dansk. 

Tirsdag d. 12. juli 1983 kørte vi til et kæmpe supermarked og handlede, både til nu, men også delikatesser til at tage med hjem. Vejret var stadig super 35 – 40 grade, men vi kørte nordpå gennem store skov arealer, hvilket gav dejlig kølighed i bilen. Spiste frokost på en rasteplads på motorvejen mellem Paris- Strasburg. Krydsede den fransk-tyske grænse ved 18-tiden helt nede syd for Trier og kørte langs Mosel ad Weinstrasse. Vi holdt en lille pause for vi havde faktisk kørt temmelig langt og længe denne dag. Endelig kom vi dog til velkendte steder og vi fandt en camping-platz Traben-Trarbach/Wolf, hvor vi fik nøjagtig samme plads, som for 2 år siden. Pia grillede kæmpe pølser. Vi drak Mosel vin til. Det var en skøn aften efter en lang drøj dag, som dog alle havde klaret på strålende måde og med godt humør. 

Onsdag vekslede vi penge og handlede ind, stadig super varmt, så vi ville hjem og lave os en lækker frokost. På vej hjem til campingpladsen ville vi ind og have et glas kold fadøl. Imens Henriette og var gik på toiletterne bestilte mor og hun sagde til tjeneren at vi ikke skulle spise, vi skulle jo hjem til frokost. Pigerne fik en lækker portion is og øllene blev serveret i et par lækre lerkrus. Øllet holdt sig godt koldt til sidste dråbe. Nå, det kunne da være meget sjovt at se spisekortet og det endte naturligvis med at vi spiste her, men skøn udsigt til Mosel og udendørs. Pernille havde ikke lyst til noget, men Henriette bestilte en stor schnitzel og ih, hvor var den god og fin. Mor og far fik en krabbe(på tysk krabbe = reje) cocktail, men den var frisk og dejlig. Til hovedret valgte vi en Schollen, en fladfisk fileteret i to stykker, hvori mellem en kryddersmør var smurt, derpå paneret og stegt på begge sider, dertil nye kartofler. Det var iøvrigt første gang i ferien vi fik “rigtige” kartofler. Maden var underskøn, v nød den virkelig, dessert var nødde is stil mor og rumtopf is til far. Nam nam.

Vi kørte hjem og havde afslapnings eftermiddag. Ved spisetid var vi ikke særlig sulte, men efter en fadøl ved campingfatter og et forfriskende brusebad, begyndte vi alligevel at grille det lækre kød, vi havde købt. Da vi var færdige med at grille kom to mænd hen og spurgte, hvad det var som stod på bordet (grillen) sådan en model havde de aldrig set før. Vi faldt i snak og det endte med at vi sad ovre ved den tuske fastliggerplads til bål, vin og øl. Det var såmænd meget hyggeligt. 

Torsdag d. 14. juli 1983. Farvel til Wolf og nordpå. Vi fulgte Mosel. Helt op til Cochen, ved det imponerende slot kørte op til autobahn og nordpå. På et tidspunkt på toppen af bjergene fløj to jetjager lige henover hoveder i lav højde, det skal jeg love for gav et sæt i vognen foran, han må have siddet og sovet.

Et stykke før Bremen drejede vi fra og fandt efter lang tids søgen, søen Dümmer see, en underlig rodet plads. Vi blev lodset ind lige ved hovedindgangen, men ok vi skulle jo bare overnatte. Aftensmaden: grillmad – købt i T.T, hvad vi ikke kunne spise i går. Bagefter ydede vi op på bagsædet af bilen, det hjalp. Mor gav en pils oppe ved hotellet. 

Fredag op og pakke, handle ind også afsted. Kom til færgen allerede kl. 14.00, havde plads på afgangen kl. 18.00. Vi havde spist frokost på Stilhorn syd for Hamburg, så vi ventede i det gode vejr. Sejlturen var dejlig, først handlede vi lidt, så fik vi en lille en i sky-baren, så handlede vi lidt mere. Så gik pigerne i seng, far i baren og en tur rundt på skibet. Vækkede pigerne og fik en Tom Collins i baren; kørte i land i Gedser gennem told, pas osv. Vi ville ikke køre hjem nu kl. 22.00, så vi tog en overnatning. 

Lørdag morgen op og hjem. Det var en super dejlig ferie, god på alle måder. Vi kommer igen Frankrig.

Fortsat rigtig god fredag,

Hilsner

Pernille

Uge 29.

Sidder og sløver den over morgen(formiddag)maden. Har netop lavet en kop kaffe til. Martin er på arbejde, et barn er på fodboldskole, et andet på arbejde og tredje sidder under dynen med sin morgenmad. Har næsten også mest lyst til at putte under dynen igen og/eller tænde op i brændeovnen. Men istedet for at sidde og mukke over vejret, har jeg allerede fået ordnet lidt småting, opdateret kalenderen som byder på dejlige ting i løbet af ugen.

Et vennepar er på ferie på øen og kommer her i morgen til hygge og snak. (Havde dog en idé om rosé på terrassen, så den der sol må gerne komme i morgen) Fredag må den også meget gerne komme, der skal jeg til sommerens eneste koncert. Men hvilken en…. Tim Christensen på Gæsten. Dem der kender mig, ved at det er absolut en af favoriterne. Damn det bliver godt også i selskab med en skøn kollega.

Ellers ingen planer, præcis som jeg godt kan lide det. Martin arbejder hele sommeren og kun fri i weekenderne, men sådan har det efterhånden været i mange år, så det er der ikke noget nyt i.

Jeg er igang med at renskrive nogle kommende ferieindlæg fra 80’erne. Det er virkelig hyggeligt at “opleve” ferierne påny. Et kig tilbage i barndommens land. Jeg får lyst til at proppe familien i bilen og bare køre ned gennem Europa. Ud og opleve og vise børnene den del af verden. Det kunne virkelig være hyggeligt.

Juni.

Jeg er på morgens anden kop kaffe. Er listet ud på terrassen og nyder den første sommermorgen. Stilhed. Ro. En ro som også har plantet sig i mig.

Solen har allerede godt fat; roen bliver kun afbrudt af fuglefløjt og summen. Blå blå himmel, grønne marker. Og her sidder jeg midt i dette. Hvor heldig har man lov at være. Engang kunne jeg ikke få nok af byens larm, nu kan jeg ikke få nok af naturens ro.

Ved min siden står hindbærbuskene, klar som mig til sol og varme. Om ikke så længe vil børnene komme trippende. Vi har fri, endnu en dag skal nydes på denne dejlige plet, på denne dejlige ø. Hvor er jeg lykkelig for at dette sted dukkede op, da vi søgte efter natur og ro.

Glædelig 2. pinsedag.

Hindbær.
Grønne marker og blå himmel.

Torsdagstanker #12

– Har total optur over at jeg lige kørte med trailer til Svaneke t/r.

– Har verdens dårligste kondition. Er helt flov over det….

– Glæder mig til mit nye ur med skridttæller kommer.

– Jeg skal have et kæmpe spark i r*ven og komme igang med at lave noget mere motion.

– Jeg troede først at Pippi blev 75 år om en uge. Hmm…

– Mon hun holder et ordentligt kalas? Med Kling og Klang og Tommy og Annika?

Av min nakke – et par timer i solen var lækkert, men skulle måske have taget solcreme på også i nakken.

– Men sjovt at være med til terræn træning. Og fik jeg sagt det var mig der kørte… med trailer 😃

Torsdagstanker #11

 • 28 skoledage til sommerferie, blot til info.
 • Sådan Mette – det var fa… et godt svar.
 • Kom nu med noget mere varme i vejret. Jeg gider ikke, at det er så piv koldt.
 • You shoot me down but I won’t fall, I am titanium… opdagede i en alder af 43 at der IKKE synges…. I am Titaniccccc….. Flot Nynne.
 • Skal huske kaffe i morgen. Skal 5 timer i skoven og være den store naturpædagog.
 • Havde den fedeste dag med mine elever i dag. De er simpelthen så skønne at være sammen med.
 • Hov…. kom jeg til at bestille en kjole der?
 • Kan man have sneakers på til et havebryllup?
 • Nå jeg må vist hellere snart sige godnat – smøre madpakke nu eller i morgen? I morgen…. skal jo alligevel lave 5 l kaffe 😆