Glæd dig.

For et stykke tid siden fik jeg en gave af en veninde; en bog der hedder: Glæd dig.

En bog med 24 kapitler fyldt med forfatterens livshistorier; hun kalder dem livshistorier, fordi de alle på hver deres måde har gjort hendes sorger lettere at bære og også banet vej for nye forventninger, nye drømme og nye glæder. For glæden findes, selvom den er svær at få øje på. Også i december. ( fra bagsiden af bogen)

Min veninder kender mig ret godt ved at give mig den bog og jeg glæder mig til at læse den.

Jeg har haft perioder i mit liv, hvor jeg sagtens kunne undvære december måned, heldigvis ændrede det sig, da jeg har fået børn. Og det er heldigvis ikke længere en måned jeg frygter. Jeg er dog ikke det store julemennesker; det har jeg accepteret. Men her på min bondegård med min familie, er der skabt nogle traditioner, som er hyggelige og som vi alle glæder os til. Julestrømper der hænger under vindueskarmen, når vi samles og ser julekalender sammen, grød til nissen i laden og portvin kl. 12 juleaftensdag, mens vi ønsker min søster og svoger glædelig jul.

Sidste år blev jeg dog slået noget tilbage. Vi var vi i Thailand henover julen, og netop ankommet d. 23. december fik jeg opkald hjemmefra , at mens jeg sad i en flyver mod øst, var min elskede mormor død. Jeg savner hende hver eneste dag og måske fordi, jeg ikke var hjemme, synes jeg stadig, det er svært, at hun ikke lige er der. Det er stadig svært, at jeg ikke lige kan ringe til hende. At jeg ikke i år skal sende hende en julebuket. At der ikke i år kommer julekort fra hende.

Men måske netop pga af overstående er julen ved at snige sig ind på mig. På den gode måde. Selv midt i al det svære, kan jeg mærke at det. Det er ok og det føles rart.

 

 

4 Kommentarer

  1. Åh hvor jeg også savner hende. Pigerne elsker at se billeder på computeren og der er så mange skønne billeder og videoklip. Ja, jeg stor tuder, når jeg ser videoklippet, hvor vi løber rundt til Nu ‘ det jul igen og hører hendes stemme og latter. Tårer fyldt med savn men også glæde over, at have haft vores mormor i så mange år. At hun oplevede os blive voksne, blive gift med vores dejlige mænd og få vores fantastiske børn.
    Jeg kan også mærke december komme nærmere. Og jeg er jo juletossen af os to men jeg kan også mærke i min mave , de samme følelser jeg fik, den dag i december sidste år og da jeg skulle ringe til dig. Det sidder i mig….. og jeg glæder mig til at kramme dig, når vi ses om 1 måneds tid.
    Love you to the moon- always ❤❤❤

  2. Ih, hvor fint og betænksomt (:

    – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019 Pernilleshylde

Tema af Anders NorenOp ↑