Måned: februar 2019

Knock on wood.

I al den tid jeg har været 42 år, dvs 6 dage præcis, har jeg ikke haft angst. Ikke nogen anfald. Ikke den der snigende fornemmelse i kroppen af, at det var på vej. Ingen uro. Ingen fuck…ting. Ikke siden sidste sommer har jeg haft så mange dage i træk uden angst. Det  er simpelthen en fantastisk følelse; jeg føler jeg kunne danse af glæde…. måske jeg bare burde gøre det 🙂

Hvordan kan det så være, at der er en uge uden angst? Jeg er sikker på, at det skyldes min orlov. Jeg har nu tid til at kunne arbejde med de ting, vi taler om, til mine samtaler. Jeg kan gå en tur, når jeg vil. Jeg kan sove til jeg er udhvilet og ikke skal op kl. 5.30.

Når jeg har mærket den snigende fornemmelse, kan jeg skifte fokus. Jeg kan rydde op en time i laden også lave ingenting resten af dagen. Jeg kan skrive 15 min på min bog og kan skifte fokus, hvis der er brug for det. Jeg har tid til at lave en sund morgenmad og frokost. Jeg har tid.

Jeg har lært, at når jeg har for mange opgaver, får jeg angst. og jeg kan ikke pt. have alt for mange aftaler på en uge. Når jeg ikke er på orlov, arbejder jeg på en skole. Jeg elsker mit arbejde, men det er en hverdag, hvor man kører 110 km/t. Man kommer bestemt ikke sovende til sit arbejde. Det sidste stykke tid fik jeg angst, bare når jeg også skulle ned i min klasse. Jeg var så ked af det over det. Tidligere gav mit arbejde mig energi, men det endte med, også at være en angstfaktor, på trods af, at jeg havde et super godt skema. Glasset var ikke bare fyldt, det havde ikke bare overfladespændning – det drev simpelthen ned ad siderne.

Og hvad så til august, når jeg skal tilbage igen? Jeg regner jo bestemt med at orloven giver mig den tid og ro, jeg har brug for. Men jeg ved også at jeg ikke skal tilbage og have samme opgaver, som f.eks. forrige skoleår, hvor jeg ud over at være børnehaveklasseleder også var TR, teamkoordinator og vejleder for studerende. Det er stadig mega hårdt for mig at erkende. Da det alle er opgave, jeg synes er virkelig spændende og meget vigtige samtidig med, at jeg elsker at undervise. Men jeg elsker endnu højere at være mor og hustru. Og selvom nogen kan, så kan jeg ikke begge dele. Jeg troede, jeg kunne være supermor hjemme og super woman på arbejdet. Men den ene kappe har jeg lagt.

Det blev da et noget rodet indlæg, håber jer der læser med, alligevel kan finde hoved og hale i det 🙂

Tjøs og god søndag derude.

Føj for den lede-rødbede.

Uden tanke for at det er Valentines dag, har jeg lavet mig en juice i den rigtige kærlighedsfarve.

Smuk smuk farve… første tår ok… anden tår… smager godt nok meget af rødbede…. 3 tår…. puh… hælder resten i vasken…. Havde vist fået lige rigeligt rødbede i.

Fandt for nogle uger siden min juicer over i laden (hurra for oprydning) og prøvede først sellerijuice…. det gik fint nogen dage, men jeg fik hurtigt nok. Jeg drikker ikke juice hver dag, men sådan hver 3. Jeg vil gerne have grøntsager i, så det ikke bliver rent frugt. Bruger ofte gulerødder, men faldt så over denne med rødbede. Giver den nok en chance til en anden dag, men med mindre rødbede og mere ingefær.

Pt. er jeg mest til æble, gulerod og ingefær juice, men har læst at man ikke skal drikke den samme hver gang, så vil prøve lidt forskellige.

Da jeg gik på arbejde, havde jeg aldrig tid om morgenen til at lave juice, så tænker det er derfor, juicemaskinen i sin tid er kommet i laden… og måske fordi den er et helvede at gøre rent 😉 Men det er så lækkert med frisk kold juice til morgenmaden synes jeg. Så nu får den en chance igen…

Var jo egentligt startet på torsdagstanker, men tænker (hø hø) ikke at det skal være et fast indlæg hver torsdag, der hedder det, men skal snart have skrevet et nyt #hyldeskriv, det er længe siden.

God torsdag derude – husk alt er love…. alle dage.

Vinterferie… ikke her på Bornholm.

De fleste steder i Danmark holdes der vinterferie i disse dage… men ikke her på Bornholm. Skolerne holder først vinterferie i uge 10, da man følger fastelavn.

I et par år har der været vinterferie i uge 7 som en prøve, men da prøveårerne var slut, blev det besluttet at gå tilbage til den gamle ordning.

Stakkels børn. Mine er ihvertfald godt brugte og kunne godt have brugt at have ferie nu. Det vi så kan håbe på er, at foråret er tittet mere frem i uge 10.

Så her er det hverdag og det vil sige at alle mand er afsted og jeg nyder fortsat at gå hjemme. Synes jeg mærker mere energi, end jeg har gjort længe. Det viser jo at beslutningen om orlov, var den helt rigtige.

Jeg går pt. og rydder og i vores ene lade, da jeg leger lidt med tanken og at lave en popup butik i påskeferien.  Nogle af de tidligere ejere havde butik i laden, så der er lavet en fin disk, når man kommer indenfor og hylder op ad den ene væg. Ligesiden vi flyttede ind, har vi godt kunne tænke os at have en lille butik. Men det ene år har taget det andet og nu har vi boet her i 12 år, og laden er blevet fyldt op med alt muligt. Så nu rydder jeg op. Jeg laver en hylde med loppeting; kopper, krukker og hvad vi ellers har sat over i årernes løb.

Der ud over vi jeg sælge diverse papirsklip jeg selv laver. Primært påskepynt. Om der kommer andre varer vil tiden vise, men er ved at undersøge lidt.

  

 

Hip hip hurra… nogen fylder år.

Og nogen er mig 🙂

Er overvældet, taknemmelig og glad for alle de hilsner jeg har fået i dag på min fødselsdag.

Jeg tyvstartede allerede i går, hvor jeg havde inviteret veninder og kollegaer på kagebord. Det var simpelthen så hyggeligt og fantastisk igen at være social, da det har været noget, jeg har måtte sætte lidt på pause.

I dag har vi hygget herhjemme; vækket med flag og morgensang og lækkert morgenbord. Mine børn har holdt en fri dag og vi har stor hygget.

Jeg er blevet fuldstændig forkælet med lækre gaver og blomster i går og i dag.

Også har jeg oveni alt det sendt en synopsis til et forlag på en børneguide over Bornholm, jeg er igang med at skrive. Spændende hvad de siger til det.

Sagde jeg solen også har skinnet i dag ? Total fødselsdagshappy42årig.

 

 

 

Torsdagstanker #3

 • Lo…angst har haft fat i mig i 2 dage igen igen….
 • Har fået så mange tilbagemeldinger vedr bog. Tak allesammen.
 • Skal finpudse det sidste på synopsis også afsted.
 • En fantastisk kollega går på pension i dag. Han vil blive savnet. Godt jeg skal ind og sige farvel til ham.
 • En anden fantastisk kollega har fødselsdag, skal huske gaven fra Nora og Balder.
 • Fede støvler – håber jeg kan passe dem.
 • Nå 1,2,3 igang – har hængt forlænge i dag. Men hva… det er jo detop det der er tid til.

Glimt fra Nynne.

På et tidspunkt nævnte jeg, at jeg indimellem er ligesom Nynne, også kunne jeg alligevel ikke nogen Nynne-historier den dag. Har nu samlet lidt til jer. Here goes…

 • Da vi en sommer fik et ekstra køleskab og Nora højt i børnehaven fortalte , at det var til al mors hvidvin. #hejhejhelegudhjem
 • Da jeg i min epiduralrus ved AKS kaldte Martin for McDreamy.
 • Da vi lige var flyttet til Bornholm, og jeg så en mand i min have stå og tisse…. og råbte ud af terrassedøren, hva… fa… han lavede i min have…. så så jeg han tømte vores septiktank og ikke stod og tissede….
 • Da jeg faldt over verdens laveste dørtrin og fik det vildeste brud i overarmen… og fordi det var på Bornholm, hvor alle kender alle… så var den ene ambulanceredder selvfølgelig far til en af mine tidligere elever.

God tirsdag derude 🙂

 

Ja ja ja…. finally…

Kl. 8.55 sad jeg klar til at ringe op til SKAT kl. 9.00, hvor de åbnede. I dag ville jeg igennem til en medarbejdere. Ventede kun små 10 minutter med musik og… tryk 1, hvis du har spørgsmål til… tryk 2…. hvis din ægtefælle er død (seriøst, kunne de evt. formulere det på en anden måde..? ) men igennem kom jeg. Verdens flinkeste medarbejdere fik ændret det, jeg skulle have ændret i min forskudsopgørelse.

Så dejligt at få gjort og kan jeg sætte hak ved det 🙂

Puha ellers sidder jeg og har krise over, at jeg skal til tandlægen her til formiddag. Et hul op til jul drillede, så fik det semilappet der, og skal så have den store tur i dag. Samt min tandlæge talte om, at jeg også skal have fjernet en visdomstand. Klynk…. men… solen skinner, det er 1. februar… Januar er ovre for dem, der har sukket efter det og vi har en kort måned, også er det forår.

Så i går lidt grønt titte op, der hvor der plejer at komme vintergækker, så det kan ikke vare længe, for de kommer.

Hov jeg skulle jo også ringe til banken, det må jeg hellere få overstået. Nu mens jeg er klar til at hænge i rører 🙂

Hav en fantastisk fredag derude.

Tjøs.

 

© 2019 Pernilleshylde

Tema af Anders NorenOp ↑